Cheb: Valdštejnské slavnosti 2019 se již připravují

Po roční přestávce bude Cheb v letošním roce hostit další Valdštejnské slavnosti, jejichž novodobá historie se píše od roku 2005.

dezinfekce

Valdštejnské slavnosti se konají tradičně v závěru letních prázdnin. Letos to bude pátek 30. a sobota 31. srpna. Přípravy programu jsou v plném proudu.

"Už teď můžu prozradit, že pro návštěvníky slavností bude připraveno několik zajímavých novinek. Během soboty proběhne na hradě divadelní rekonstrukce zavraždění čtyř pánů z družiny Valdštejna. Půjde o zhruba 15 minut trvající hru, která bude několikrát během dne k vidění přímo v místech, kde k historické události došlo. Velice atraktivní program bude v sobotu večer v Krajince. Po 18. hodině tady začne velká bitva, kdy vojáci zaútočí na hradby hradu. To bude pro diváky určitě nejzajímavější. Následovat bude koncert a ohňostroj. Tato závěrečná akce bude jako každý rok placená. Jinak na náměstí vyroste podobně jako při posledních slavnostech aréna, kde návštěvníci uvidí například trénink mužstva, drezuru koní nebo rytířský turnaj," uvedl Vladimír Keblúšek.

Program a informace o připravovaných novinkách bude postupně zveřejňován na stránkách zde.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.02.2019 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy