Cheb: Zítra proběhne ve městě Muzejní noc

V sobotu 26. května proběhne v prostorách Muzea Cheb již XIV. ročník Festivalu muzejních nocí 2018. Letošní chebská Muzejní noc s podtitulem „První republika...i tak to mohlo býti, pojďte s námi slaviti“ se ponese v duchu oslav 100. výročí založení našeho státu.

dezinfekce

Návštěvníci se budou moci přenést v čase a na vlastní kůži zažít prvorepublikovou atmosféru. Na slavnostním zahájení vystoupí taneční soubor Malika Lajla a od 20.30 hodin bude ve Valdštejnské obrazárně promítnut film s Vlastou Burianem „U pokladny stál“ za symbolické vstupné 1 Kč.

V expozici muzea bude pro návštěvníky přichystáno několik novinek jako například dobový krejčovský salón, rodinné loutkové divadlo, prvorepubliková škola nebo hračky, se kterými si hrály děti před sto lety. Velkým lákadlem bude jistě možnost vyfotografovat se v dobovém ateliéru s doplňky ze začátku 20. století. Po celý večer budou mít návštěvníci možnost relaxovat v prvorepublikové kavárně u výborné kávy a poctivého domácího dezertu. Klid a pohodu všech zúčastněných budou střežit četníci z Habartova.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy