Cheb: V říjnu proběhne ve městě plošná deratizace

Důvodem je zvýšený výskyt potkanů, který byl v Chebu zaznamenán a který by mohl vést k šíření infekčních onemocnění.

dezinfekce

Chebské zastupitelstvo schválilo na svém červnovém zasedání obecně závaznou vyhlášku, kterou se nařizuje provedení speciální ochranné deratizace. Vydána byla na základě ustanovení zákona o ochraně veřejného zdraví a zákona o obcích a v souladu s doporučením krajské hygienické stanice. Důvodem pro její vydání je zvýšený výskyt potkanů, který byl v Chebu zaznamenán a který by mohl vést k šíření infekčních onemocnění.

Speciální ochranná deratizace musí být v celém katastrálním území Cheb provedena v době od 1. do 31. října 2019, a to na náklady vlastníků nemovitostí. V souladu se zákonem o ochraně veřejného zdraví ji mohou provést pouze osoby (firmy), které k tomu mají oprávnění.

Město Cheb zajistí deratizaci ve svých objektech a na vybraných veřejných prostranstvích, kde byl zvýšený výskyt potkanů zaznamenán. Aplikaci nástrah v kanalizaci zajistí společnost Chevak a ostatní správci kanalizací. V případě nemovitostí, staveb a zařízení, které nejsou v majetku města, jsou deratizaci povinni zajistit jejich vlastníci, jak bylo uvedeno, na své náklady. Doklady o provedené deratizaci doporučuje město archivovat po dobu alespoň jednoho roku z důvodu případné kontroly.

Obecně závazná vyhláška č. 3/2019 - zde.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy