Cheb: V modrém věžáku se dokončují nové bytové jednotky

V modrém věžáku v ulici Dyleňská se pilně pracuje. Nově zde vznikají bytové jednotky, které díky rekonstrukci bývalé vysokoškolské ubytovny, budou sloužit veřejnosti. Celkem 42 bytů o velikosti garsoniér, 1+kk a 2+kk by mělo být v měsíci listopadu letošního roku zrekonstruováno.

dezinfekce

„Jak jsme již avizovali, některé byty budou využity pro potřeby nemocnice. Žádosti jsme dostali od společnosti Autobusy Karlovy Vary pro řidiče autobusů a také od ředitelů pro potřeby školských zařízení. Byty jsou vybaveny kuchyňskými linkami, sociálním zařízením a úložnými prostory. Jsou velmi vhodné pro mladé lidi jako startovací byty. V městské ubytovně již několik měsíců bydlí zdravotní sestřičky, které následně také využijí možnosti ve věžáku bydlet. V současné době pracují v chebské nemocnici a několik z nich se rozhodlo zde zůstat na delší dobu. Máme již připravený ceník nájemného, který musí ještě schválit Rada města Chebu. Návrh nájemného za metr čtvereční  v garsoniéře činí 85 korun. V ostatních bytových jednotkách je cena stanovena na 75 korun/m2. Předběžné odhady nám ukazují, že roční výnos za těchto podmínek by byl 1,2 milionu korun. Způsob, za jaký by lidé byty mohli získat, je i nadále městská elektronická aukce. Všechny potřebné informace poskytneme prostřednictvím městských médií v nejbližší době,“ informoval starosta Zdeněk Hrkal.

Prázdnou devítipatrovou budovu bývalé koleje koupilo město od Západočeské univerzity v loňském roce za odhadní cenu ve výši 25,8 milionu korun. Mezi studenty byl o tento typ ubytování stále menší zájem, a proto se škola rozhodla kolej zavřít a pokoje pro zbývající zájemce zřídit přímo ve své budově v Hradební ulici.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.09.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy