Cheb: V kostele sv. Kláry bude výstava s vojenskou tematikou

Výstava „100 let vojenské hydrometeorologické služby“ se uskuteční v Chebu, v kostele sv. Kláry dne 13. 8. v 10 hodin.

dezinfekce

100 let vojenské hydrometeorologie
Rok 2018 byl rokem 100. výročí vzniku samostatného Československa. Zrod nového státu je doprovázen vznikem jeho státních orgánů. Mezi prvními z nich byla i vojenská hydrometeorologická služba. V loňském roce proběhla řada aktivit spojená s připomenutím si tohoto významného mezníku v historii vojenské hydrometeorologie, která je v Dobrušce reprezentována Vojenským geografickým a hydrometeorologickým úřadem.

Výstava „Ten druhý život“ se bude konat v kostele sv. Kláry, dne 12. 9. v 15 hodin.

Ten druhý život 2019
Výstava Ten druhý život ukazuje druhou tvář života vojáků: jejich profesi, která není zaměstnáním, ale povoláním do služby. Profesi, která je v prvé řadě přípravou k boji. Mnohé z vojenského života je civilnímu zraku skryto, mnohé je těžko pochopitelné a sdělitelné. Snad ještě obtížněji se sděluje zkušenost ze zahraničních operací v zemích, které jsou zdevastované válkou. Služba vojáků a jejich nasazení budí v civilním prostředí často více otázek, než nabízí přijatelných odpovědí. Výstava Ten druhý život zachycuje něco z tohoto napětí. Chce ukázat, že v tíze a prachu služby je čest a hrdost, které spojují dnešní vojáky s těmi u Tobruku a že obětavost, věrnost a odvaha našich vojáků se prokazují v každém konfliktu, do kterého byli povoláni.

První část výstavy „Tobruk-Bagram“ je mostem mezi zahraničními operacemi tehdy a nyní. Druhá část zachycuje současnou službu našich vojáků v zahraničních operacích v Afghánistánu a Iráku a třetí část nám nabízí pohled do života lidí v prostoru nasazení.


Zdroj: město Cheb 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.07.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy