Cheb: V centru města přibývají parkovací místa

V centru Chebu přibývají v posledních týdnech nová parkovací místa. Děje se tak díky jednoduchým a nikterak nákladným úpravám vnitrobloků i samotných komunikací.

dezinfekce

„Nová zpevněná plocha pro parkování už slouží ve vnitrobloku v Provaznické ulici, další se dokončuje ve vnitrobloku mezi ulicemi Mikulášská a Křižovnická. Úpravy obou vnitrobloků mají přitom celkově stát asi 350 tisíc korun. Parkovací pruh s přibližně s desítkou míst je nově také v ulici K Nemocnici, konkrétně v její části mezi Májovou a Kubelíkovou,“ upřesnil starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Podle zpracovaného průzkumu je v širším centru města asi jen 1800 parkovacích míst. Volné plochy, kde by se dala nová parkoviště vybudovat, ale chybí.

„Ideálním řešením by byl velký parkovací dům, ale není kde ho postavit. Vytipovali jsme si pozemek za obchodním domem Prior, ale jeho vlastník nechce o tom, že by nám ho prodal, ani slyšet. Prý s ním má své záměry. Musíme proto maximálně využít to, co máme k dispozici. Vloni vzniklo kolem padesátky nových parkovacích míst, letos postupně přibývají další. Z větších připravovaných projektů bych zmínil třeba rekonstrukci velkého dvorního traktu v Hradební ulici. V letošním roce chceme dokončit projektovou přípravu a příští rok stavět. Pro parkování chceme využít také pozemek v sousedství Havlíčkovy ulice, který jsme před nedávnem koupili od společnosti Ahold,“ uvedl starosta.  

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy