Cheb: Tříkrálová polévka podpořila probíhající sbírku (TV Západ)

V sobotu 5. ledna proběhla ve spolupráci města Chebu a zdejší Farní charity Tříkrálová polévka. Kromě bramborové polévky se před chrámem sv. Mikuláše podávalo domácí cukroví, svařené víno, káva a čaj.

dezinfekce

Setkání se konalo v rámci probíhající Tříkrálové sbírky. 

Na polévku a svařené víno přispělo město Cheb. Na zahájení přišli pozdravit účastníky starosta města Antonín Jalovec a místostarosta Jiří Černý. Farář Petr Hruška také zpěvem pozdravil nejen příchozí, ale i koledníky. 

Sobota byla totiž hlavním koledovacím dnem. Sbírka probíhá až do pondělí 14. ledna. 

„Letos přispíváme na tradiční účely - na Farní charitu Cheb, Diecézní charitu Plzeň, která zde provozuje některé klienty, a 40 %, ten největší podíl, jde na Hospic sv. Jiří v Chebu. Poslední roky se snažíme podpořit přímo někoho z místních, který to výrazně potřebuje. Loni to byl např. Jindříšek Rada, který trpí mozkovou obrnou. Letos půjde 5 % z místního podílu výtěžku na Radečka Neuschla, který trpí nemocí motýlích křídel,“ popsala Eva Kolafová z Farní charity Cheb. 

Lidé mohli přispět přímo na místě do sbírky. Do sbírky se zapojila zhruba stovka dobrovolníků, koledníků a vedoucích skupin. V loňském roce se vybralo 182 tisíc korun. Výsledky letošní sbírky budou známy během příštího týdne. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy