Cheb: Třem domům ve Wolkerově ulici hrozí demolice (TV Západ)

V chebské Wolkerově ulici se v dolní části nachází komplex zchátralých domů. Až na jeden jsou všechny neobývané a třem z nich nyní podle posudku statika hrozí demolice. Soukromý majitel musí provést technická opatření.

dezinfekce

„U prvních dvou domů. Z toho je nutné i snést střechu a provizorně řešit zaplachtováním. U nejspodnějšího domu je nutné jenom obnovit zazdění přízemních pater – tedy okna a různé otvory, kterými do domu vstupovali bezdomovci a další lidé, kteří tento dům užívali. U dalších domů je nutné bezodkladně řešit uzavření chodníku z důvodu nebezpečnosti padající střešní krytiny a klempířských prvků, a to technickými opatřeními, které doporučil statik,“ uvedla místostarostka Chebu Gabriela Licková.

V případě, že nedojde k nápravě, vyzve podle zákona stavební úřad město, aby situaci řešilo. Domy by se pak na náklady města musely zabezpečit, aby neohrožovaly okolí. 

„Máme připravené řešení, a tím je soudní cesta. Protože to je nejjistější. Soud je nestranný a rozhodne o výši, protože když si uvědomíme, že bychom dejme tomu za korunu koupili ty objekty a museli je zdemolovat, tak je to nevídaná a nezanedbatelná částka pro město. Takže tou soudní cestou bychom to řešili,“ naznačila další postup města Licková.

I v případě, že město bude pokračovat s majitelem v jednání o odkoupení, není vyhráno. Na jednom z objektů vázne několikamilionová zástava.

„V současné době je na jedné z nich k 30.6. vloženo zástavní právo. Nevíme, jakým směrem se to posune a jestli bude stávající majitel i nadále majitelem toho objektu. Také to může být známka toho, že už zahájil kroky k prodeji těch stavebních objektů a dejme tomu, že by nový majitel postupoval tak, aby to bylo v souladu se zájmy města,“ dodala Licková.

Důležitým termínem bude 31.červenec dokdy musí majitel odstranit vady. Je také možné, že mezitím změní některé nemovitosti svého majitele. O aktuální situaci budeme průběžně informovat na našich stránkách www.regionzapad.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy