Cheb: Strážníci pomohli muži se zdravotními problémy

Dne 8. 7. 2019 si hlídka městské policie při běžné kontrolní činnosti povšimla muže, který měl zjevné zdravotní problémy. Bylo zjištěno, že uvedený má kardiostimulátor.

dezinfekce

Hlídka se okamžitě spojila s dispečerem zdravotní služby a muži do příjezdu rychlé zdravotnické pomoci poskytovala první pomoc. Díky poskytnuté první pomoci a následnému lékařskému ošetření se u muže zabránilo dalším zdravotním komplikacím. 

Dne 7. 7. 2019 bylo na tísňovou linku 156 oznámeno, že na Krajinné výstavě v řece Ohři jsou tři mladíci, kteří něco loví. Hlídka na místě zjistila, že mladíci z řeky vylovili 128 ks škeblí. Jedná se o škebli říční – ohrožený druh. Věc byla předána PČR a odboru stavebnímu a životního prostředí. Škeble byly vráceny do svého přirozeného prostředí.

Ve dnech 8. 7. a 10. 7. 2019 pořádala Městská policie Cheb preventivní akci určenou převážně pro cyklisty s názvem „Bezpečně na kole.“ Na cyklostezce směrem na Karlovy Vary byli cyklisté upozorňováni na důležitost používání reflexních prvků a cyklistické helmy. Stejně tak i o dva dny později na cyklostezce Slapanská před kioskem „Vechtr 14.“ Spolu s městskou policií zde byl i majitel prodejny jízdních kol Sportflori, který cyklistům zdarma kolo seřídil. Nutno dodat, že jen málokteré kolo bylo opravdu v dobrém technickém stavu. Z obou preventivních dní si cyklisté odvezli reflexní pásky a reflexní doplňky na svá kola. Městská policii Cheb bude v těchto akcích pokračovat i nadále.


Zdroj: město Cheb


 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy