Cheb: V letošním roce začne další fáze postupné rekonstrukce areálu Lokomotiva

V rámci investice za zhruba 38 milionů korun se nyní počítá s výstavbou přístavby haly s dalšími šatnami a částečnou rekonstrukcí zázemí sportovní haly.

dezinfekce

V letošním roce začne další fáze postupné rekonstrukce sportovního areálu Lokomotivy, která naváže na loňské vybudování nového hřiště s umělou trávou a osvětlením. V rámci investice za zhruba 38 milionů korun se nyní počítá s výstavbou přístavby haly s dalšími šatnami a částečnou rekonstrukcí zázemí sportovní haly.

„Halu využívají nejen oddíly Hvězdy a Lokomotivy, ale i další kluby a vedle toho také školy a školky. Koná se tady rovněž řada větších i menších akcí. Stávající šatny v hale, kterých je pouze pět, už nestačí. V nové přístavbě bude šest nových šaten se sociálním zázemím. Na střeše vznikne terasa, ze které bude vidět na fotbalové hřiště,“ vysvětlil starosta Zdeněk Hrkal.

V rámci rekonstrukce zázemí haly se pak počítá s vybudováním nové restaurace s výhledem do sportovní haly nebo instalací výtahu, díky kterému bude zajištěn bezbariérový přístup do haly.

„Na vybudování přístavby máme přislíbenu dotaci z programu Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy na podporu sportu, která pokryje 60 procent nákladů. Jednat by se tedy mělo asi o 15 milionů korun. Proinvestovat je musíme v letošním roce,“ upřesnil místostarosta Michal Pospíšil.

V dalších etapách postupné revitalizace areálu Lokomotivy se v následujících letech počítá například s demolicí stávající tribuny a následným vybudováním nové menší tribuny nebo s výstavbou druhého fotbalového hřiště a menšího multifunkčního hřiště.

„Podle původních plánů by druhé hřiště mělo mít přírodní trávu. Představitelé klubu FK Hvězda, který má sportovní areál ve správě, však přišli s požadavkem, aby bylo rovněž umělé. Lépe to zapadá do jejich konceptu rozvoje klubu, kdy se nechtějí zaměřovat ani tak na profesionální fotbal, jako spíše na vybudování mládežnického tréninkového centra. Umělá tráva je pro tréninkovou činnost daleko vhodnější než přírodní,“ poznamenal místostarosta.  

Drobnějšími úpravami prošel v minulých letech vedle venkovní části areálu také interiér sportovní haly.

„Zaměřili jsme se na zvýšení komfortu pro diváky a návštěvníky haly. Opravili jsme vstupní vestibul včetně už nevyhovujících toalet. Do budoucna bychom také rádi vyměnili dřevěné sedačky v hledišti, které už dožívají a navíc ani neodpovídají dnešním normám,“ uvedl zástupce klubu FK Hvězda Cheb Aleš Rolník.

Rozsáhlý sportovní areál ze 70. let minulého století převzalo město v roce 2013 od tělovýchovné jednoty Lokomotiva, která se s ohledem na omezené finanční možnosti už nedokázala postarat o jeho údržbu a případný rozvoj. 

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy