Cheb: Špitálský a Zlatý vrch. Lokality pro dobré bydlení

Cheb má ambici být městem, kam se lidé budou rádi vracet. Prioritou je výstavba a řešení bytové otázky.

dezinfekce

Náklaďáky a těžká technika se opět po několika měsících vrátí do objektu bývalých kasáren Julia Fučíka na Zlatém vrchu. Zbylou stavební suť po zdemolovaných vojenských objektech je potřeba odvozit a uvést tak lokalitu do stavu, aby byla postupně připravena pro případného developera.

„Našim zájmem je, aby především mladí lidé zůstávali v Chebu a také se do města vraceli. K tomu je zapotřebí, aby byla ve městě a jeho okolí práce a bydlení. Vzhledem k tomu, že Cheb má jeden z největších dobře prosperujících průmyslových parků a další zóny se plánují, je práce pro občany zajištěna. Je tedy potřeba řešit bytovou otázku města. A právě lokalita bývalých kasáren na Špitálském vrchu se již delší dobu jeví jako zajímavou lokalitou pro developery a investory. Město chce tuto lokalitu připravit tak, aby bylo možno zahájit konkrétní jednání s konkrétním investorem. Na lokalitu již existuje studie, jak by měla zástavba vypadat. Město se z pozice vlastníka v žádném případě nezříká uplatňování vlivu nad výsledným vzhledem území,“ sdělil starosta města Antonín Jalovec.

Další lokalitou, kde již zahájil svou činnost soukromý investor, je lokalita Zlatého vrchu v blízkosti Zlaté louky. Zde bude pokračovat příprava parcel pro výstavbu rodinných domů, která bude na tu současnou navazovat. I tady dobře funguje komunikace mezi investorem a městem, kdy se investor zavázal vybudovat páteřní komunikaci souběžnou se současnou Dolnickou ulicí, a zároveň i zrekonstruovat část Dvořákovy ulice na vjezdu ze světelné křižovatky s Ašskou ulicí.   

Nemalé investiční prostředky jsou každoročně vynakládány do oprav a rekonstrukcí bytů ve vlastnictví města. V letošním roce byla dokončena úprava bytového domu v ulici Mánesova 23, kde vzniklo přestavbou 22 bytových jednotek. V minulém roce byly dokončeny úpravy v tzv. modrém věžáku. Zde kromě městské ubytovny, vznikly byty jak pro potřeby lékařů, učitelů, zdravotních sester, tak i ty nájemní. Oprav se po letech dočkaly i věžáky v ulici Matěje Kopeckého č. 5 a 6. Zde kromě zateplení, výměny oken byly vybudovány i nové výtahy.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy