Cheb: Seniorská obálka pomůže záchranářům (TV Západ)

Další pomoc pro seniory zavádí v Chebu od poloviny srpna. Informační leták s údaji o zdravotním stavu, nemocech, medikaci a kontaktních osobách by měl viset na viditelném místě v domácnosti, aby pomohl záchranným složkám.

dezinfekce

„Projekt vznikl v Jihomoravském kraji. V podstatě jde o informační list, kdy si v případě zájmu senior nebo děti vypíší základní informace o daném člověku. A v případě kolapsu seniora či v případě nutnosti zavolat pomoc, tak potom jednotky Integrovaného záchranného systému přijedou do daného bytu a pokud člověk nemůže z jakéhokoliv důvodu komunikovat, nemůže mluvit – tudíž o sobě nemůže sdělit údaje, tak na tomto dokumentu budou základní informace, díky kterým záchranáři zjistí, jak se člověk jmenuje, jakou má pojišťovnu, jaké má nemoci, s čím se léčí. Smyslem tohoto projektu, připojení se k projektu, je pomoci Integrovanému záchrannému systému získat co nejdříve údaje o daném člověku. Zvažujeme, že bychom tento list vložili do Radničních listů. A potom je na daném člověku, senioru, na uvážení, kam si tento list umístí, ideální by bylo a doporučujeme to také, na lednici, příp. na vchodové dveře zevnitř bytu,“ vysvětlil místostarosta Chebu Jiří Černý.

Obálku je možné si vyzvednout také na městském úřadě v Chebu nebo v Městské knihovně, Pečovatelské službě či Farní charitě. 

Odkaz ke stažení obálky:

https://www.seniorskapolitikajmk.cz/webfiles/soubory/180611-obalka-vznik.pdf

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy