Cheb: Senior taxi se rozšíří i na okrajové části města (TV Západ)

Město Cheb se rozhodlo rozšířit službu Senior taxi i na okrajové části. Dosud mohli využívat služby zvýhodněného cestování za 20 korun za jednu jízdu jen obyvatelé městské části Cheb.

dezinfekce

„Pro nás to znamená, že budeme muset vypovědět smlouvu současnému dodavateli této služby. Příští rok dojde k vyhlášení výběrového řízení na nového provozovatele, resp. tak, abychom se vešli do Zakázky menšího rozsahu. Rozšíření služby předpokládáme do všech okrajových částí, které patří k městu Cheb. Je jich zhruba kolem patnácti. Podmínkou samozřejmě zůstává věk žadatele 65+,“ vysvětlil místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Senioři a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P z části Cheb mají možnost využít měsíčně 10 jízd. Obyvatelé okrajových částí se svezou méněkrát a za vyšší jízdné. Více doplatí dopravci i město. 

„Z těch přilehlých částí – tam by mělo dojít k tomu, že zájemci o tuto službu by měli mít možnost jezdit 4krát do měsíce s tím, že by platili 50 Kč a město by dopláceno zbytek v návaznosti na celkovou částku,“ přiblížil Černý. 

V současné době město vydalo 450 průkazů pro zájemce o senior taxi. Měsíčně platí za službu okolo 40 tisíc korun. Senior dopravu si je možné objednat od pondělí do pátku od 6.30 do 16 hodin na lince 727 962 000. Do konce roku 2020 město očekává nárůst počtu zaregistrovaných zájemců na zhruba tisícovku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy