Cheb: Roztančené divadlo aneb Když herci tančí

Chebské divadlo zažije v sobotu 27. ledna velký taneční galavečer. Šestice jeho herců se v párech s profesionálními tanečníky utká o vítězství v soutěži Roztančené divadlo aneb Když herci tančí. Vítěze bude přitom vybírat jak porota, ve které zasedne například herec Roman Zach, tak samotní diváci.

dezinfekce

Projekt roztančené divadlo aneb Když herci tančí vznikl z iniciativy profesionálních tanečníků Martina Šimka a Terezy Řípové a začínal v roce 2016 v divadle v Mladé Boleslavi. V současné divadelní sezóně se do něj zapojily také chebské Západočeské divadlo a divadla pražská.

„Líbilo se nám propojení umělecké stránky a tance s divadelním světem. Tanec se stává spíše sportem, ale tenhle projekt je spíše umělecký,“ řekl spoluautor projektu Martin Šimek.

Diváci se mohou těšit, že přímo na jevišti divadla uvidí tančit chebské herce Pavlu Janiššovou, Karolínu Jägerovou, Vladimíru Vítovou, Pavla Richtu, Petra Németha a Miroslava Sabadina.

„Herci už pilně trénují po boku profesionálních tanečníků Františka Kopeckého a Petry Stehnové. Každému jsme vylosovali jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, který při galavečeru za doprovodu živé kapely Gin in Jam divákům v divadle předvedou. Medailonky a videa z přípravy se budou zveřejňovat na sociálních sítích a lidé budou moci tipovat vítěze,“ dodal Martin Šimek.

O projektu Roztančené divadlo jsme vás informovali zde.

Taneční trénink Pavla Richty - viz zde.

Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.12.2017 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy