Cheb: Rozsáhlý vnitroblok v Hradební ulici čeká proměna

Město chce v letošním roce dokončit projektovou přípravu plánované rekonstrukce rozsáhlého vnitrobloku v Hradební ulici. Ten je rozdělen zdí na dvě části – na momentálně uzavřený trakt, který v historii sloužil jako hospodářský dvůr se sýpkami, a dvorní trakt za domy v Dlouhé a Hradební ulici.

dezinfekce

"Minulé vedení města chtělo, aby se vnitroblok zrekonstruoval už v letošním roce. To je ale nereálné. Úpravy dvorního traktu za domy v Dlouhé ulici nejsou projekčně vůbec připraveny. K dispozici je pouze letitá studie, která se navíc obyvatelům okolních domů příliš nezamlouvala. Další komplikací je i to, že společnost Chevak má v letošním roce v plánu rekonstrukci vodovodního řadu v Hradební ulici. Rozhodli jsme se proto, že letos se rekonstrukce vnitrobloku projekčně kompletně připraví a příští rok by se mělo stavět,“ vysvětlil místostarosta Michal Pospíšil.

Návrh úprav dvorního traktu za domy v Dlouhé a Hradební ulici chce vedení města projednat s obyvateli okolních objektů.

„Projektant dostal pokyn, aby návrh úprav připravil variantně, a to jak s důrazem na parkování, tak na zachování travnatých ploch. Lidé, kteří tam bydlí, si budou moci vybrat, jestli tam chtějí především parkovací místa, nebo jen jejich omezený počet a více zeleně pro odpočinek. Nemá smysl, abychom, jak se to občas stávalo, budovali něco, co lidé nechtějí. Chceme také, aby obě části vnitrobloku byly vhodně sladěné,“ poznamenal starosta Zdeněk Hrkal.

Sousední historický hospodářský dvůr bude sloužit především pro potřeby parkování. Dojde k demolici nevzhledných garáží, plocha dostane v souladu s požadavky památkářů nový povrch z kamenné dlažby a dojde zde rovněž k vysázení vzrostlých stromů.

„Možnosti parkování v této lokalitě by se díky tomu měly zásadně zlepšit. Ten, kdo to tu zná, určitě dobře ví, že hlavně v době, kdy rodiče přivážejí děti do školy, případně je vyzvedávají, je situace naprosto kritická. S parkováním je to ale v této části města obecně velmi špatné. Parkovat tady budou moci i senioři, kteří bydlí ve zrekonstruovaném Hradním dvoře a i s ohledem na věk to chtějí mít k autu logicky co nejblíže, či jejich příbuzní, kteří je přijedou navštívit,“ uzavřel místostarosta Pospíšil.

Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy