Cheb: Projekt ZEVO ukončen

Náklady vynaložené během uplynulých let na přípravu projektu půjdou z prostředků společnosti Terea.

dezinfekce

Valná hromada společnosti Terea schválila ukončení projektu ZEVO na Švédském vrchu. Návrh přednesli zástupci města Cheb Antonín Jalovec a Karel Tyrpekl. Jen díky vstřícnému postoji německého společníka, firmy Gelsenwasser AG, mohl být odsouhlasen a jednatelům společnosti bylo uloženo, aby podnikli příslušné kroky k definitivnímu ukončení projektu. Potvrdila se tak dlouhodobě úspěšná a oboustranně vstřícná spolupráce města a německé firmy. 

Návrh na realizaci ZEVO na Švédském vrchu vzneslo už před šesti lety na tehdejší valné hromadě firmy Terea město Cheb a byl následně oběma akcionáři schválen. Představenstvo společnosti bylo tehdy pověřeno, aby zajistilo prostředky k výstavbě ZEVO.

„Náklady vynaložené během uplynulých let na přípravu projektu půjdou z prostředků společnosti Terea. Věřím ale, že zkušenosti, jež zaměstnanci společnosti Terea získali při dosavadní přípravě ZEVO, budou moci využít v dalších rozvojových projektech firmy. Děkuji jednatelům společnosti i dalším zaměstnancům firmy Terea za vysokou odbornost a úsilí, které při přípravě projektu ZEVO až do dnešního rozhodnutí vynaložili,“ uvedl po valné hromadě starosta Jalovec.

O tom, že zastupitelé odmítli pokračování projektu spalovny ZEVO, jsme vás informovali zde.



Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 09.05.2019 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy