Cheb: Projekt nové lávky na Švédský vrch se dokončuje

V současné době finišují práce na projektové dokumentaci nové lávky na Švédský vrch. Hotova má být do konce letošního roku a hned pak může město požádat o vydání stavebního povolení a následně i o dotaci.

dezinfekce

„Podle informací, které máme k dispozici, by měl v prvním čtvrtletí příštího roku vypsat Státní fond dopravní infrastruktury výzvu k podávání žádostí o dotace, takže budeme připraveni,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

„Nová lávka má stát včetně souvisejících kompenzací za vlakové výluky kolem 100 milionů. Získání dotace, která může činit až 85 procent, by vybudování nové lávky výrazně urychlilo,“ dodala místostarostka Eva Horná.

Oproti původně zvažované jednoduché estakádní lávce se nakonec připravuje varianta lávky částečně zavěšené. Ta má mít šířku 3,5 metu a její součástí bude i cyklopruh. 

„Původně navrhovaná jednoduchá, přitom zcela funkční lávka nevyhověla velmi přísným bezpečnostním požadavkům správce kolejí, kterému vadily například sloupy umístěné v kolejišti. Připravujeme proto dražší variantu. Bohužel s tím nic nenaděláme. Předpisy jsou předpisy,“ poznamenal starosta Zdeněk Hrkal.

V průběhu letošního roku se také postupně upravuje pěší trasa z Vrázovy ulice, která je po uzavření a následné demolici staré lávky hlavní přístupovou cestou na Švédský vrch. Došlo například k vyčištění jejího okolí od náletové vegetace, výstavbě chybějícího chodníku pod železničními viadukty ve Vrázově ulici a nyní během podzimu bude podél cesty vybudováno nové veřejné osvětlení.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.10.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy