Cheb: Připravuje se rekonstrukce dvou velkých vnitrobloků

Město má už k dispozici projekt celkové rekonstrukce vnitrobloku mezi panelovými domy v ulicích Evropská a Sadová. Vlastní rekonstrukce by přitom měla proběhnout v příštím roce.

dezinfekce

„Počítá se s opravou komunikací ve dvorním traktu, vybudováním nových parkovacích míst, rekonstrukcí veřejného osvětlení, výsadbami nové zeleně nebo umístěním nového mobiliáře. Po rekonstrukci tohoto vnitrobloku by měly přijít na řadu úpravy navazujících úseků ulic Sadová a Hálkova,“ upřesnil místostarosta Michal Pospíšil.

V příštím roce by se měl dočkat rekonstrukce také rozsáhlý vnitroblok v Hradební ulici (na vizualizaci), který je v současné době rozdělen na dvě části - na uzavřený trakt, který v historii sloužil jako hospodářský dvůr se sýpkami, a dvorní trakt za domy v Dlouhé a Hradební ulice. „Občanům, kteří bydlí v okolních domech, jsme dali na výběr několik variant rekonstrukce. Jednoznačně se shodli, že preferují zachování ploch zeleně na úkor nižšího počtu parkovacích míst. Nyní se tato varianta projekčně dokončuje,“ uvedl starosta Zdeněk Hrkal.  

V obou částech zrekonstruovaného vnitrobloku, které budou částečně odděleny historickou zdí, by tak mělo být lehce přes 40 parkovacích míst. Cesty a parkovací plochy budou v souladu s požadavky památkářů vydlážděny kamennou dlažbou. Počítá se rovněž s vybudování stanoviště s podzemními kontejnery na odpad nebo výsadbou dalších vzrostlých stromů. „Díky rekonstrukci tohoto vnitrobloku se výrazně zlepší možnosti pro parkování v této lokalitě,“ uzavřel starosta.

zdroj: web města Chebu

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.09.2018 16:45




0 +
 

Hlavní zprávy