Cheb: Práce na ubytovně v modrém věžáku byly dokončeny

Část bývalé vysokoškolské koleje, takzvaného modrého věžáku, byla zkolaudována pro ubytování sportovců a umělců, kteří do Chebu přijíždějí na krátkodobé pobyty. Mezi prvními, kdo novou ubytovnu využijí, budou účastníci 23. Mezinárodního festivalu dechových orchestrů FIJO Cheb 2018.

dezinfekce

Městská ubytovna má celkem 66 lůžek. V devíti pokojích je samostatné sociální zařízení, televizor a koberce, z toho jsou tři pokoje dvoulůžkové a 6 pokojů jednolůžkových. Ve zbývající části objektu mají do konce října vzniknout byty menších velikostí.

„Na základě smlouvy o výpůjčce bude ubytovnu provozovat naše divadlo. Občany bych chtěl ubezpečit, že bude sloužit výhradně pro ubytování těch, kdo do Chebu přijíždějí na různé sportovní a kulturní akce. Rozhodně tam nebudou bydlet agenturní dělníci a podobně. Původně měly být v modrém věžáku pouze byty, ale nakonec jsme vyslyšeli žádost chebských sportovních klubům, které mají velký problém sehnat ubytování pro sportovce přijíždějící na zápasy, turnaje a soustředění,“ vysvětlil starosta Zdeněk Hrkal.

Ve zbývajících šesti nadzemních podlažích nyní vznikají přes čtyři desítky bytů. Na každém podlaží budou čtyři byty 2+kk, dva 1+1 a jedna garsonka. Veškeré stavební úpravy a dovybavení nových bytů mají být podle smlouvy hotovy do 31. října letošního roku.

Stavební úpravy objektu by měly celkově stát necelých 7 milionů korun. Zatím bylo proinvestováno přibližně 1,5 milionu korun. Pořízení nábytku a dalšího vybavení pro ubytovnu a realizace protipořárních opatření pak přišly městskou kasu asi na 2,7 milionu korun. 

Prázdnou desetipodlažní budovu bývalé koleje koupilo město od Západočeské univerzity v  roce 2016 za odhadní cenu ve výši 25,8 milionu korun. Mezi studenty byl o tento typ ubytování stále menší zájem, a proto se škola rozhodla kolej zavřít a pokoje pro zbývající zájemce zřídit přímo ve své budově v Hradební ulici.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy