Cheb: Podzemní kontejnery jsou na dalších dvou místech

Na dalších dvou místech širšího centra Chebu se objevily velkokapacitní podzemní kontejnery na odpad.

dezinfekce

„Nové podzemní kontejnery přibyly ve dvorním traktu za výškovým panelovým domem v Májové ulici a u panelových domů ve Valdštejnově ulici. Na každém z těchto dvou míst jsou kontejnery jak na směsný komunální odpad, tak na plasty, papír a sklo. Jejich vybudování celkově stálo 2,5 milionu korun,“ uvedl starosta Zdeněk Hrkal.

Zanedlouho přibudou podzemní kontejnery také na dvou místech v samotném historickém centru.

„Jedno stanoviště se dvěma podzemními kontejnery na směsný odpad bude vybudováno v rámci probíhající rekonstrukce Židovské ulice. Umístěno bude u uličky Zavražděných. Druhé stanoviště bude přímo na náměstí, konkrétně na ostrůvku před budovou bývalé pošty. Na tomto místě budou kontejnery na směsný i separovaný odpad,“ upřesnil místostarosta Michal Pospíšil.  

V současné době funguje po Chebu zhruba pět desítek podzemních kontejnerů. Kompletní stanoviště s kontejnery na smíšený a tříděný odpad se nacházejí v deseti lokalitách - vedle dvou nových také v ulicích Palackého, Provaznická, Březinova, Svobody, na dvou místech ve Školní ulici, na Kasárním náměstí a ve dvorním traktu za úřadem práce. Kontejnery na směsný komunální odpad jsou pak v ulicích Sládkova, Provaznická, Školní, Jakubská a ve vnitroblocích mezi ulicemi Dukelská, Evropská a 26. dubna, Obrněné brigády.

Hlavní výhodou podzemních kontejnerů oproti klasickým plastovým popelnicím je to, že z nich odpad nelze vybírat. Do historického centra se navíc hodí daleko více než řady plastových kontejnerů a popelnic.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.07.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy