Cheb: Písečná a dva vnitrobloky v centru se dočkají úprav (TV Západ)

Dlouho očekávaná rekonstrukce části ulice Písečná v Chebu začne na konci února. Kromě rekonstrukce vozovky se počítá i s opravou chodníků, veřejného osvětlení, instalací podzemních kontejnerů na směsný i komunální odpad a dojde k vybudování kruhového objezdu v křížení s ulicí Osvobození.

dezinfekce

„V rámci posouzení celé dopravní situace vznikl požadavek vyřešit křižovatku Písečná, Osvobození. Jako jedno z vhodných řešení byla vybrána varianta středního kruhového objezdu, aby se tam jednak zpomalil provoz a jednak, aby se vyřešilo jedno z těch míst v Chebu, kde poměrně často vznikaly dopravní nehody,“ uvedl místostarosta Miroslav Plevný. 

Řidiči i obyvatelé žijící v této frekventované lokalitě by se měli připravit na omezení v dopravě. 

„Předání by mělo být koncem února. Stavba by měla probíhat do podzimu, možná až do začátku listopadu. Předpokládané náklady byly necelých 23 milionů korun. Podařilo se ale vysoutěžit o 4 miliony levněji. Realizovat by to měla firma Algon za částku cca 19 milionů korun,“ přiblížil Plevný.

V křížení s ulicí Dyleňskou se v této fázi s opravou křižovatky nepočítá.

„Momentálně není součástí řešení. Ve fázi studií je několik variant vyřešení křižovatky včetně poměrně velkého kruhového objezdu. Zatím ale není rozhodnuto. Je tam trošku problém i se situací, která je pod povrchem,“ dodal Plevný. 

Úprav se v Chebu dočkají i dva vnitrobloky v centru. Technika už se přesouvá na pracoviště mezi ulicemi Růžový kopeček a Hradební. 

„Pro ty co nevědí, tak je to místo tzv. Myšárny. Dochází tam k prořezům zeleně. Cílem toho je, aby se tam také zvýšila bezpečnost. Dojde tam k osazení osvětlení a k úpravě komunikace,“ informoval místostarosta Jiří Černý.

V místě bude probíhat archeologický průzkum, který může ovlivnit délku celé realizace. Její ukončení je plánováno na konec dubna letošního roku.

„Částka, která bude investována do úpravy vnitrobloku, bude zhruba 4,5 milionu korun,“ doplnil Černý.

V tomto týdnu by měly být zahájeny také stavební práce na úpravě vnitrobloku ulice Úzká. Bude vybudována nová parkovací plocha z kamenné dlažby v prostoru nezpevněného povrchu vysypaného asfaltovým recyklátem po demolici zdi. Úpravou dojde ke zlepšení uspořádání parkování vozidel a ke zlepšení odvodnění celé plochy. Součástí bude i vybudování chodníčku, který oddělí ulici Úzká od vnitrobloku a bude osazena dopravní značka „Modré oblasti č. 10“. Součástí prací bude i vyrovnání stávajícího zvlněného kamenného povrchu spodní části ulice.

Od 28. 1. 2019 bude kvůli stavbě uzavřena ulice Dominikánská, tj. vjezd z Kamenné ulice.

Realizátorem stavby je společnost Chetes s.r.o. s pomocí subdodavatele Swietelsky s.r.o.. Náklady na úpravu vnitrobloku jsou 925 tis. Kč včetně DPH.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy