Cheb: Parkoviště za Kremlem finišuje (TV Západ)

Od května letošního roku se v Chebu pod ulicí Obětí nacismu, za panelovým domem nazývaným Kreml pracuje na rekonstrukci vnitrobloku. Do konce srpna se má zde navýšit počet parkovacích míst, které v této lokalitě citelně chybí.

dezinfekce

„Vznikne zde celkem 29 parkovacích míst. Buduje se to z důvodu, že nedostatek parkovacích ploch je celkově ve městě velký. Takže využití vnitrobloků se k tomu nabízí. Celková částka, která se do vnitrobloku investuje, je kolem pěti milionů,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý. 

V místě jsou instalované i podzemní kontejnery, ke kterým bylo pro nákladní vůz složité se dostat. Dojde proto i k rozšíření příjezdové komunikace. Na parkovišti vznikne i retenční nádrž a lapol. Okolí se osází novým veřejným osvětlením. Chybět nebudou i přístupové chodníky. Ve městě se v současné době pracuje na řadě míst.

„Probíhá ještě rekonstrukce – úprava komunikací v ulici Obrněné brigády, kde probíhá celá rekonstrukce komunikace. Dále probíhá rekonstrukce ulice Písečná, kde se komunikace opravuje úplně celá. Chystáme se na rekonstrukci ulice Dukelská, kde čekáme na to, až se dodělá ulice Pivovarská. Ta je v současné době ve stavu, že Správa údržby silnic předala městu stavbu s tím, že se budou dodělávat chodníky. Pak se zfinišuje tím, že se na komunikaci položí balená a dokončí se tím rekonstrukce,“ dodal Černý.

Řidičům už slouží rekonstruované parkovací plochy v Úzké, práce ještě probíhají za tzv. Myšárnou.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy