Cheb: Opravy Spáleniště začnou v září (TV Západ)

Špatný stav komunikací a parkování na nejstarším chebském sídlišti Spáleniště začíná město řešit postupnými kroky. V příštím roce na jaře proběhne rekonstrukce ulic V Zahradách a Kosmonautů, v září zahájí revitalizace přilehlého velkého vnitrobloku mezi ulicemi Kosmonautů a 17. listopadu.

dezinfekce

Na celé sídliště bude město usilovat o získání dotace z programu Restart.

„Na konci tohoto měsíce bychom měli mít dokumentaci pro stavební povolení. Chtěli bychom víceméně během podzimu vybrat realizátora – tzn. firmu, která by si na jaře připravila veškeré podklady a byli by schopni začít jak v ulici V Zahradách, tak v ulici Kosmonautů. V podstatě by došlo k tvorbě nových parkovacích míst. Chceme tuto snahu skloubit s výsadbou nové zeleně. V ulici V Zahradách by mělo vzniknout 50 parkovacích míst a v ulici Kosmonautů 65. Takže dohromady se jedná o 115 parkovacích možností. Úprava těchto ulic by měla zhruba vyjít na 12 milionů korun,“ popsal místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

V obou ulicích tak dojde k navýšení počtu parkovacích míst o zhruba tři desítky. V červnu proběhlo setkání s občany, kde lidé měli možnost se k chystaným opravám vyjádřit. Úpravy dominantního vnitrobloku vyjdou na asi 4,5 milionu korun a vzniknou zákoutí s pergolami pro posezení na nových lavičkách.

„Tam existuje stávající zeleň, která se zhodnotila, dojde tam k prořezávkám. Chtěli bychom obnovit komunikace, dát je do dlažby - do mlatového povrchu - a okružní, která je tam dnes v asfaltu, dojde k opravě. Asfalt bude zachován proto, aby tam byl umožněn příjezd a eventuálně nějaká manipulace. Takže se jedná o to, že střed - zeleň, by měla být zkvalitněna a prostor by měl být doplněn o možnost k posezení,“ vysvětlil Pospíšil.

Snaha o získání dotací na celkovou revitalizaci nebude mít vliv na zahájení těchto dvou projektů. Lze je totiž přihlásil i během realizace.

„Chtěli bychom vnitrobloky opět revitalizovat. Dokonce by se nám zde nabízela i možnost, že některé nevhodné objekty, které tam jsou, tak bychom mohli z projektu zaplatit jejich demolici a poté případně nahradit - podle toho, co projektant s námi domluví,“ dodal Pospíšil.

Hlavní překážkou v dalším rozvoji části sídliště je podle města zchátralý obchodní areál Vesmír. Ten by právě z dotace Restartu mohlo jít vykoupit a odstranit. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy