Cheb: Opravy komunikací pokračují, zima se blíží (TV Západ)

S přibližující se zimou finišuje v Chebu řada oprav a úprav komunikací, chodníků i zeleně. Některé z akcí jsou realizovány z podnětů vzešlých z řad občanů při setkání na radnici.

dezinfekce

„Tak, jak každý měsíc mám rozhovory s občany, a ať už to jsou schody na Skalce k parkovišti, myslím si, že je to z ulice Stavbařů, protože mohlo dojít ke zranění občanů, tak z hlediska bezpečnosti, se tam dělají kamenné schody. Pak chodník v ulici Václava Kučery - vzhledem k tomu, že před lety se tam položily nějaké kostky, nebyly ale dlažební, tak se tam v současné době dal asfaltový povrch. Takže je to nesrovnatelně bezpečnější a já bych řekl, že i hezčí,“ vysvětlil místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Opravy také probíhají v ulicích Pražská, Karlovarská nebo Jesenická v Hájích. Město chce také řešit situaci v Lesní ulici na sídlišti Skalka. 

„V hned prvním jednání s občany, si občané přišli stěžovat na udržování pozemků v Lesní ulici podél panelového domu. Zjišťoval jsem majetkové poměry. Tyto pozemky jsou ještě v současné době ve vlastnictví Sokolovské uhelné. Tzn., že město nemůže opravovat a investovat do cizího majetku, do cizích pozemků. Postupně vyvolávám jednání na to, aby sama Sokolovská uhelná udržovala tyto pozemky a aby došlo k nějaké úpravě i zeleně – stromů jako takových, které tam zastiňují už některá okna v panelových domech a i špiní omítku,“ popsal místostarosta.

Město také hledalo možnost převodu pozemku o velikosti 7.800 metrů čtverečních. Závěrečné slovo by ale měli zastupitelé. 

„Je tam třeba dětské hřiště, které již dosloužilo. Investice do úpravy těchto pozemků se budou řádově pohybovat v rozmezí okolo milionu korun, plus minus několik set tisíc. Takže si nemyslím, že Sokolovská uhelná by investovala 1,5 milionu do toho, abychom měli krásné okolí panelových domů, aby si děti mohly hrát a důchodci měli bezpečnou chůzi,“ domnívá se Hrkal.

Sídliště Skalka prochází postupnou revitalizací, kdy se město snaží navýšit počet parkovacích míst. Upraveny také mají být chodníky, podobně jako ten před nákupním centrem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.11.2017 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy