Cheb: Oprava části Valdštejnovy vyjde na 10 milionů (TV Západ)

Na konci června začne v centru města Chebu kompletní rekonstrukce části ulic Valdštejnova a Obrněné brigády. Frekventované místo bude uzavřeno pro dopravu do poloviny listopadu. Cena se blíží deseti milionům korun.

dezinfekce

„Konkrétně se jedná o konec ulice Valdštejnova s křížením s ulicí Obrněné brigády čili oblast nejblíže centru města. Je to asi poslední úsek jednak na Valdštejnově ulici a jednak i v této části města, který ještě zrekonstruován nebyl. Takže bychom ji chtěli letos dokončit. Celá akce, jak jsem již říkal, by se měla rozeběhnout na konci června a skončit někdy na konci října, začátkem listopadu. Mělo by dojít ke kompletní rekonstrukci jak vozovky, tak samozřejmě chodníků a veškeré související infrastruktury – veřejné osvětlení apod. Akce je již vysoutěžena. Máme zhotovitele stavby. Mělo by to stát cca 10 milionů korun, konkrétně vysoutěžené za 9,9 milionu, což je o něco méně než původně předpokládal rozpočet,“ popsal místostarosta Chebu Miroslav Plevný.

V uvedených úsecích obou ulic dojde k rekonstrukci vozovky i chodníků včetně dešťové kanalizace. Nově vymezena budou kolmá a podélná parkovací místa, kterých zde celkově bude přes devět desítek. Objízdná trasa povede ulicí Obrněné brigády směrem k divadlu, dále přes Divadelní náměstí, ulicí K Nemocnici a Májovou směrem ke kruhovému objezdu před 2. ZŠ.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy