Cheb: Oloupili 18letou dívku

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže ze Sokolovska a čtyřiatřicetileté ženy z Chebska, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Muž byl navíc obviněn ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Muž měl nejdříve na konci ledna letošního roku na Zlatém vrchu v Chebu přistoupit k sedmačtyřicetileté ženě a pokusit se jí vytrhnout kabelku. To se mu ale nepovedlo, protože žena kabelku udržela v ruce a s mužem se o ní začala přetahovat. Přitom měla z kabelky vypadnout peněženka, kterou muž sebral a utekl s ní. Kromě finanční hotovosti měla žena v peněžence osobní doklady.

O několik dní později měl muž společně s obviněnou ženou ve večerních hodinách napadnout v Chebu kolem nich procházející a telefonující osmnáctiletou dívku. Nejdříve ji měl podrazit nohy, a když dívka upadla na zem, tak jí měl odcizit kabelku a žena mobilní telefon. Dvojice poté s odcizenými věcmi utekla k nedalekým garážím. Napadená dívka následně volala o pomoc, čehož si všiml jeden z kolemjdoucích, který se za devětadvacetiletým mužem vydal. Obviněný měl při útěku odhodit kabelku, kterou poté muž, který ho pronásledoval, sebral a vrátil majitelce. Té se později vrátil také odcizený mobilní telefon. Kriminalisté ho po důkladném šetření zajistili v jedné z chebských zastaváren.

Policisté se oběma případy intenzivně zabývali a po několika dnech dvojici zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě čtyřiatřicetileté ženy probíhá trestní stíhání na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.02.2020 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy