Cheb: Ocenění starosty města získal dr. Kropáček (TV Západ)

Hlavní sál Kulturního centra Svoboda se ve čtvrtek 4. ledna večer zaplnil významnými osobnostmi města i okolního regionu. Konalo se tady tradiční Novoroční setkání, při kterém se vedení Chebu schází se členy zastupitelstva, představiteli okolních měst, řediteli úřadů a organizací či úspěšnými podnikateli.

dezinfekce

Pozvání starosty Zdeňka Hrkala, místostarostů Michala Pospíšila a Evy Horné a tajemníka radnice Václava Sýkory přijaly zhruba dvě stovky hostů z obou stran hranice. Hlavním bodem bylo slavnostní předání ocenění starosty za dlouholetou činnost ve prospěch města. 

„Dámy a pánové, starosta města Chebu rozhodl udělit ocenění za dlouholetou činnost ve prospěch města Chebu, v oblasti zdravotnictví, doktoru Janu Kropáčkovi,“ oznámil obecenstvu tajemník radnice Václav Sýkora.

„Já jsem letitý patriot města Chebu, kde žiji dlouhá léta. Sice jsem se zde nenarodil, ale v Chebu jsem strávil převážnou část svého života. Mrzí mě, když se v Chebu něco nepovede, jako každého patriota, a naopak jsem rád, potěšen a výskám radostí, když se něco postaví, když se Cheb zviditelní, atd. I z tohoto důvodu jsem rád, že jsem letitou prací, a myslím poctivou prací, mohl přispět k dobrému jménu města. Děkuji těm, kteří mě nominovali. Děkuji vám všem a abych ještě použil francouzského „cherzes la femme – za vším hledej ženu“, musím poděkovat manželce Ireně, zde přítomné, bez jejíž pomoci a jejích lidských a profesních kvalit bych tady dneska nestál,“ vyzdvihl ve své řeči oceněný lékař Jan Kropáček.

„MUDr. Jan Kropáček nastoupil v roce 1969 po promoci na Fakultě všeobecného lékařství UK v Plzni na chirurgické oddělení nemocnice v Aši k uznávanému lékaři primáři Janu Novotnému,“ uvedl tajemník Sýkora.

Po otevření rekonstruované nemocnice v Chebu v roce 1971 přešel na chirurgické oddělení. V roce 1980 odešel do ambulantní sféry na chirurgickou ambulanci a zároveň byl pověřen funkcí sportovního lékaře. Tato funkce mu umožnila prožít celou slavnou fotbalovou prvoligovou éru Rudé hvězdy Cheb, kde fungoval jako oddílový lékař. Dlouhá léta učil také na Střední zdravotnické škole v Chebu. 

Po ocenění se dr. Kropáček zapsal do Pamětní knihy města a přítomní si připili na zdraví. Během večera zahrála hudební skupina složená ze studentů chebského gymnázia. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy