Cheb: Občané si mohli vybrat variantu rekonstrukce vnitrobloku

V příštím roce by se měl dočkat rekonstrukce rozsáhlý vnitroblok v Hradební ulici, který je v současné době rozdělen na dvě části - na uzavřený trakt, který v historii sloužil jako hospodářský dvůr se sýpkami, a dvorní trakt za domy v Dlouhé a Hradební ulici.

dezinfekce

„K dispozici už máme úvodní studii úprav, kterou jsme projednali s občany okolních domů. Pozvali jsme je na radnici a společně s projektantem jsme jim návrh rekonstrukce, který byl připraven v několika variantách, představili. Občané se shodli na variantě, kde je v části dvora za domy v maximální míře zachována stávající centrální zelená plocha. Je to samozřejmě na úkor počtu parkovacích míst, kterých by oproti z tohoto pohledu maximalistické varianty mělo být zhruba o sedm méně,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.  

V obou částech zrekonstruovaného vnitrobloku, které budou částečně odděleny historickou zdí, by tak mělo být lehce přes 40 parkovacích míst. Cesty a parkovací plochy budou v souladu s požadavky památkářů vydlážděny kamennou dlažbou. Počítá se rovněž s vybudování stanoviště s podzemními kontejnery na odpad nebo výsadbou dalších vzrostlých stromů, které doplní tři stávající.

„Obě části nyní rozděleného vnitrobloku budou sladěné. V letošním roce bychom chtěli dokončit projektovou přípravu včetně získání stavebního povolení a příští rok by se mohlo začít s realizací,“ poznamenal místostarosta.

„Díky rekonstrukci tohoto vnitrobloku by se měly možnosti pro parkování v této lokalitě výrazně zlepšit. Chceme, aby tato parkovací místa byla primárně určena pro lidi z okolních domů a pro seniory, kteří bydlí ve zrekonstruovaném Hradním dvoře. Dvorní trakty v centru ležely roky ladem a nic se s nimi nedělalo. Ve vybraných vnitroblocích jsme teď proto také začali s jednoduchými úpravami, kdy tam vznikají zpevněné plochy, na kterých budou moci obyvatelé okolních domů parkovat. V první fázi se to týká dvorních traktů v Provaznické ulici a mezi ulicemi Mikulášská a Křižovnická. Díky nepříliš vysokým investicím, kdy například úpravy těchto dvou zmíněných vnitrobloků přijdou celkově asi na 350 tisíc korun, dojde k jejich celkovému zkulturnění. Lidé už nebudou parkovat různě po trávnících a na rozježděné hlíně,“ doplnil starosta Zdeněk Hrkal.

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy