Cheb: Nové odstavné plochy mají přinést desítky míst v centru (TV Západ)

Složitá situace s parkováním v historickém centru města se vyrovná problémům na panelových sídlištích. Město Cheb se proto snaží vytipovat oblasti, kde by jednoduchými úpravami mohlo zpřístupnit odstavné plochy.

dezinfekce

A také najít problémová místa, která potřebují upravit. Jedním z nich je například vnitroblok pod Svobodnou chebskou školou s výjezdem do ulice Křížovnická.

„Tady vedle nás je cihlová zeď, která tady nikdy nebyla a nemá žádné historické opodstatnění. Je zde nálet stromů, který je také zbytečný. Pokud se zpevní a upraví plocha, bude to bezpečnější pro obyvatelé samé. Bude zde méně nepořádku, než je tomu doposud. Určitě se tady zvýší počet míst ke stání nebo odstavení vozidel obyvatel, kteří v této lokalitě žijí,“ uvedl místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Další místo se nabízí podle města ve vnitrobloku v Provaznické ulici za náměstím. Nebo na dvoře za Základní uměleckou školou.

„Tam by se také mohlo revitalizovat prostředí. Udělat velké odstavné plochy, dokonce i parkoviště. Je tam stará nevyužívaná kotelna a z té by se dalo udělat parkoviště,“ upřesnil Hrkal.

Z hlediska stavebního zákona je vybudování parkovacích ploch mnohem složitější. Déle trvá zpracování a vyjde podstatně dráž, než odstavná plocha. Dalším místem je například dlouho připravovaný projekt vnitrobloku Dlouhá, Hradební.

„To je zpracováno. Už se na tom mělo pracovat. Takže mám pocit, že už je i stavební povolení,“ přiblížil Hrkal. 

Dalším místem, které by mělo doznat úprav je dvorek u tzv. Myšárny, kam chodí děti ze Základní umělecké školy.

„Jsou tam smrky. Je tam ne zrovna vzhledné prostředí pro umístění kontejnerů na odpadky. Všechno toto, když se skloubí dohromady, třeba v zimních měsících, kdy rodiče vodí děti do školy za tmy a zase je za tmy vyzvedávají např. z kroužků, tak si myslím, že i z hlediska bezpečnosti, kde tam může být cokoliv. Když se podíváme na takováto zákoutí, tak tam mohou být vykonávány potřeby nejen pejsků - domácích mazlíčků, ale samozřejmě i dalších. Takže, pokud se toto zkulturní, tak už to nikoho takhle lákat nebude,“ myslí si Hrkal.

V centru města byla nedávno dokončená oprava ulice Jateční, kde došlo k výměně povrchu vozovky i předláždění chodníků.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy