Cheb: Nová stezka do Dolních Dvorů se dočká prodloužení

Nedávno dokončená první část stezky pro pěší a cyklisty do městské části Dolní Dvory se dočká prodloužení.

dezinfekce

Od křižovatky hlavní silnice s Uhelnou ulicí, kde nyní končí, bude pokračovat dále směrem ke druhému kruhovému objezdu.

„Nedávno dokončená první část stezky vede od kruhového objezdu podél areálu bývalé Západní stavební až k Uhelné ulici. Celkové náklady na její výstavbu a realizaci souvisejících úprav včetně vybudování nového veřejného osvětlení a úprav odvodnění činily přes 6,6 milionu korun, přičemž část pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši necelého 1,5 milionu korun. Kromě vybudování samotné stezky došlo také k úpravám kruhového objezdu,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

„Díky nové stezce a úpravám kruhového objezdu se obyvatelé Dolních Dvorů bezpečně dostanou na zastávku MHD nebo ze zastávky domů. Dosud museli chodit po krajnici velmi frekventované komunikace. Provedené úpravy určitě ocení i lidé, kteří dojíždějí autobusem za prací do průmyslového parku. I pro ně je cesta daleko bezpečnější,“ dodal starosta Zdeněk Hrkal.

Výstavba druhé části stezky pro pěší a cyklisty, jejíž součástí opět bude i vybudování nového veřejného osvětlení a odvodnění, přijde zhruba na 4,8 milionu korun. Již přidělená dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury pokryje tentokrát plnou polovinu nákladů.

„Na základě smlouvy s dodavatelem má být druhá část stezky hotova nejpozději do konce května příštího roku,“ uzavřel místostarosta Pospíšil.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy