Cheb: Na zóně otevřela společnost Tchibo rozšířené distribuční centrum

V chebském průmyslovém parku otevřela společnost Tchibo rozšířené distribuční centrum. Jde o druhou největší logistickou halu v ČR a pro Tchibo je to největší distribuční centrum ve střední a východní Evropě.

dezinfekce

Od zahájení provozu v prosinci 2016 rozeslalo Tchibo z Chebu už 1 milion zásilek.

Investice ve výši 1,6 miliardy korun patří mezi nejvyšší v regionu.

„Pro nás je významná především z toho důvodu, že společnost umožnila v Chebu vznik 348 nových pracovních míst. Vzhledem k tomu, že Karlovarský kraj patří v naší zemi mezi tři strukturálně postižené regiony společně s Ústeckým a Moravskoslezským krajem, je pro nás dostatek a vytváření nových pracovních míst jednou z priorit,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová během slavnostního otevření centra.  

Celkový počet lidí zaměstnaných v chebském průmyslovém parku už se blíží k počtu 3 tisíce. O tuto zónu je velký zájem ze strany investorů, proto Karlovarský kraj pomáhá rozvoji těchto aktivit a vzniku dalšího průmyslového parku na území Chebu. Stejně tak ale v maximální míře podporuje rozvoj průmyslové zóny na Sokolovsku, protože tam je z celého kraje nejvyšší nezaměstnanost.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy