Cheb: Na Spáleništi vzniká náhradní parkoviště (TV Západ)

Třetí a čtvrtá etapa celkové revitalizace nejstaršího chebského panelového sídliště Spáleniště začne na jaře. Po úpravách vnitrobloku mezi ulicemi 17. listopadu a V Zahradách přijde na řadu jednosměrná komunikace ve stejné ulici a také ulici Kosmonautů.

dezinfekce

„Primární cíl rekonstrukce je navýšení počtu parkovacích míst. V současné době jich je tam orientačně 60 a cílový stav by měl být 115 parkovacích míst. Čili nárůst zhruba na dvojnásobek. Právě proto, že rekonstrukce proběhne tak, že bude formou úplné uzavírky těchto dvou ulic, tak si v současné době obyvatelé možná všimli, že se tam začaly dít stavební práce, ale v podstatě jde pouze o skrývku materiálu a budování provizorních parkovišť. Jde o to, aby tím, že se ty ulice zavřou, měli obyvatelé možnost parkovat svá vozidla v jiné lokalitě – je to v centrální části, jejíž rekonstrukce by měla proběhnout až asi jako poslední. Vznikne tam odhadem kolem 60 provizorních parkovacích míst, která právě budou sloužit po dobu rekonstrukce té letošní a možná i těch návazných v dalších letech,“ popsal místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

Projektová cena za kompletní rekonstrukci komunikace a chodníků, vybudování nových parkovacích míst, dešťové kanalizace, rekonstrukce veřejného osvětlení, pokácení a nové výsadby dřevin byla 15 milionů korun.

„Vysoutěženo je za 12,5 milionu, čili došlo tam díky soutěži k dílčí úspoře. A celkový termín – zahájit by se mělo zhruba v květnu. V současné době jsme těsně před podpisem smlouvy s výhercem výběrového řízení. Probíhají dopravně-technická zabezpečení, čili jakým způsobem tam bude probíhat provoz pěších a zejména vozidel. A proto by vlastní začátek stavby měl být zhruba v květnu, ale hotovo by mělo být nejpozději do konce roku,“ zdůraznil Plevný.

Ve vnitrobloku Jungmannova  - V Zahradách se, jak vidíte na nákresu, využijí stávající obslužné komunikace, kterými se řidiči dostanou ke zpevněným plochám. Zde bude umožněno kolmé parkování vozidel. Povrch těchto ploch bude nezpevněný s finální horní mlatovou vrstvou. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy