Cheb: Na Spáleništi opraví parkovací místa a vnitroblok (TV Západ)

Město Cheb chce v letošním roce dokončit projekty na první etapu revitalizace nejstaršího panelového sídliště Spáleniště. Dobrou zprávou pro řidiče je zvýšení počtu parkovacích míst.

dezinfekce

„Letos projektujeme prostory ulic Kosmonautů a V Zahradách. Zároveň na to je projekčně připravován vnitroblok. Jeden z největších vnitrobloků, který tam je, a to je mezi ulicemi Kosmonautů a 17. listopadu.      Tak v „uličních“ prostorách je momentálně kapacita 88 parkovacích míst. Chtěli bychom to zvýšit na 115,“ uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Město má v rozpočtu pro letošek vyčleněno na Spáleniště okolo 3,5 milionu korun.

„Předpokládáme, že to stačit asi nebude. Tzn., že podle projektu, který bude dokončen, bychom tam chtěli do dalšího rozpočtu zanést nějaké peníze,“ řekl místostarosta.

V ulicích by měl kromě povrchu vozovky doznat změny i chodníky a zeleň.

„V tom vnitrobloku, který odhadujeme, že vlastní vnitřek by měl stát okolo tří milionů korun, bude zachována opravená asfaltová komunikace, která vede po obvodu a napojuje na komunikaci veškeré vchody. Tam předpokládáme částku mezi milionem až dvěma miliony korun. Zůstane v režimu klidu, tzn., že silnice sice budou pojezdové, ale to bude pouze pro techniku a zásahová vozidla. Budeme se nějakým způsobem snažit, aby to byla spíše klidová zóna, aby tam byla možnost si posedět a trávit volný čas. Měl by být pohledově opticky zkvalitněn celý prostor,“popsal místostarosta. 

Ještě před realizací jednotlivých úprav město vyvolá veřejné projednání návrhů.

„Určitě bychom rádi, v době, kdy budeme mít kompletní projektovou dokumentaci i s čísly, nějaké setkání zorganizovali. Měli jsme nyní dobrou zkušenost s tím, že se to vyplatí, právě ve vnitrobloku Hradební. Tam bychom chtěli veškeré kroky představit tak, abychom to ukotvili a nebyly potom dál žádné dohady a protesty,“ slíbil Pospíšil.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy