Cheb: Na rekonstrukci Pivovarské navážou opravy Dukelské (TV Západ)

Další opravy důležitých komunikací se chystají v Chebu. Oblast kolem Kauflandu bude po několik měsíců opět složitě průjezdná. Na investici Karlovarského kraje naváže i ta městská v nedaleké ulici Dukelská.

dezinfekce

„Koncem dubna by měla začít rekonstrukce Pivovarské ulice v horní části – mezi ulicí Wolkerovou a Žižkovou. Je to ta část, která byla rozkopána již v loňském roce – dělala se tam kanalizace CHEVAKu. Právě v důsledku této akce došlo k porušení nějakých vrstev. Já na to nejsem odborník, ale podle informací, které mám, se musí ulice – celý povrch udělat nově. Kdo tam jezdí z Chebanů, tak ví, že momentálně je to víceméně provizorně upravené na povrchu, proto je tam také 30. Je to hodně hrbaté. Povrch se bude dělat kompletně nově. Chtěl bych upozornit, že to není akce města. Komunikace je ve vlastnictví Karlovarského kraje. Takže úpravu komunikace bude financovat Karlovarský kraj. My jako město - jako součást této akce se  připojíme s tím, že budeme rekonstruovat chodníky, autobusovou zastávku a věci, které s tím souvisí – veřejné osvětlení a podobně,“ popsal místostarosta Chebu Miroslav Plevný.

Náklady dosáhnou výše 8,5 milionu korun, 40 % z toho zaplatí CHEVAK. Po skončení prací by měla v druhé polovině roku navázat oprava Dukelské.

„Spolu s přilehlými ulicemi je celkem jasné, že tuto akci nemůžeme spustit dříve, než bude dokončena právě Pivovarská ulice, aby byla zachována průjezdnost v této části města. Ulice Dukelská je v majetku města, takže to bude opravdu akce města a bude se tam dělat kompletní rekonstrukce povrchu včetně úpravy chodníků, šířkové uspořádání tak, aby ulice se dostala do nějakých standardů, které by měla mít, včetně rozhledových poměrů na bočních komunikacích,“ uvedl Plevný.

Úsek v délce 215 metrů by měl stát okolo 13,5 milionu korun. V příštím roce přijde na řadu celková rekonstrukce ulice Karlova.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy