Cheb: Na radnici proběhlo setkání starosty se zástupci firem z průmyslového parku

Diskutovalo se nad tématy dopravní obslužnosti, rozvoje a budoucnosti zóny a oboustranné podpory.

dezinfekce

„Toto setkání má za cíl nejen se navzájem poznat, ale především sdílet informace a témata. Pro město je velmi pozitivním faktorem rozvíjející se průmyslový park. Proto téma optimalizace městských a krajských autobusových linek, především pak zavedení další linky na průmyslovou zónu, je více než aktuální. S tím souvisí i politika zaměstnanosti a vzájemná spolupráce mezi podnikatelskými subjekty,“ uvedl starosta města Antonín Jalovec.

V současné době v průmyslové zóně působí 14 podnikatelských subjektů. Setkání se zúčastnili zástupci JSP, Playmobil, DHL, HF-Czechforget, Esto Cheb, Zimmer + Rhode Gmbh, Tup Bohemia.

„Bohužel jsme počítali s větší účastí. Chyběli zástupci například gigantu Tchibo. Ve dvouhodinové neformální diskusi jsem získal několik podnětů na zlepšení spolupráce, požadavky ohledně potřeb pro stávající zaměstnance i dotazy na další rozšíření dopravní obslužnosti do průmyslové zóny,“ sdělil Jalovec.

Náklady spojené s dalším zavedením autobusové linky vyjdou městskou kasu na téměř milion korun ročně.

„Nejsou to samozřejmě jediné finanční prostředky, které město ročně vynakládá z položky průmyslové zóny. Městská společnost Chetes zajišťuje údržbu komunikací, zeleně nebo odvoz odpadu,“ doplnil místostarosta Zdeněk Hrkal, v jehož gesci je odbor správy majetku.

„V zájmu města je rozvoj a prosperita chebské průmyslové zóny, v tom jsme jednotní. Je proto velmi dobré předávat si navzájem informace o potřebách obou stran. Prioritou města je spokojený občan a s tím související nabídka pracovních příležitostí, bytová otázka, zdravotnictví. A to jsou oblasti, na kterých společně pracujeme,“ dodala místostarostka Gabriela Licková.

Obě strany se dohodly na potřebě společného setkávání alespoň dvakrát ročně. V případě konání velké kulturní městské akce, jako tomu bylo v minulosti v pořádání hudebního festivalu Špalíček Fest, by firmy mohly sponzorsky či materiálně spolupracovat.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy