Cheb: Na participativní rozpočet půjde 5 milionů korun (TV Západ)

Meganápady – to je název pro participativní rozpočet města Chebu, který nabízí možnost pro realizaci nápadů občanů na vylepšení vybavení města. Smyslem je vtáhnout obyvatele do dialogu o utváření místa, kde žijí, ukázat lidem, jaké jsou možnosti obce i jak se mohou na tvoření města podílet.

dezinfekce

„Jsou tam logicky nutná omezení, ta se týkají např. lokalizace projektů, protože můžeme lokalizovat na nějakém veřejném statku, tzn. na majetku města, ve výjimečných případech kraje, státu a nikoli na majetku soukromém. Stejně tak, každý navrhovatel bude potřeba mít i nějaké podporovatele, kteří ten jeho návrh budou podporovat,“ dodal Jalovec.

Od 2. ledna do 20. února 2020 mohou lidé zasílat své nápady. Následné veřejné hlasování v květnu pak rozhodne, které z došlých návrhů budou realizované.

V průběhu procesu se lidé mohou setkávat na veřejných setkáních společně se zástupci vedení města. Tam získají pomoc při dotváření svých návrhů. Další podrobnosti k participativnímu rozpočtu najdete na adrese www.meganapady.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy