Cheb: Na náměstí vyšetří v sobotu zdarma a bez čekání oči

Vyšetření očí zdarma a bez čekání mohou lidé v sobotu využít na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. A to téměř po celý den od 10:00 do 15:30 hodin. Na místě bude navíc k dispozici řada dalších preventivních vyšetření včetně kontroly nožní klenby nebo správného složení těla.

dezinfekce

A nebude chybět ani zábava pro děti i dospělé. Na závěr si pak tři charitativní organizace z Karlovarského kraje odnesou dohromady 60 000 Kč díky akci Každý krok pomáhá.

Akci pořádá Oborová zdravotní pojišťovna. 

„Všechny zdravotní služby jsou však zdarma a obvykle bez čekání pro klienty všech zdravotních pojišťoven,“ ujišťuje Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny.

Po celý den je zajištěný doprovodný program pro celou rodinu – biketrialová show Martina Šimůnka, vysvětlování základů první pomoci a bezpečné jízdy od týmu silniční bezpečnosti BESIP, malování na obličej, výroba balónkových zvířátek a soutěž o tablet.

V 15:00 hodin bude také vyhlášené Karlovarské krajské kolo akce Každý krok pomáhá. Té se zúčastnily chodecké týmy tři charitativních organizací z regionu. První si odnese 30 000 Kč, druhá 20 000 Kč, třetí 10 000 Kč. Partnery jsou Denní centrum Mateřídouška poskytující sociální služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením a lidem s poruchou autistického spektra, Hospic Sv. Jiří, který nabízí zdravotní, psychickou, sociální a duchovní péči a podporu umírajícím a jejich rodinám, a Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, které nabízejí pobytové služby pro seniory a osoby starší 60 let s různými typy demence.

Do akce se může zapojit každý - viz stránky zde. Registrace je rychlá a snadná. Účastníci se řadí do virtuálních týmů jednotlivých organizací a pak jen vyplňují, kolik kroků ušli. Můžou svoje výkony srovnávat s ostatními, vytvářet týmy, a mohou si také stanovit osobní cíl, kolik chtějí denně ujít. Zatím se karlovarského kola zúčastní dva tisíce lidí.

„Akce Každý krok pomáhá se mohou zúčastnit všichni, není tedy nutné být klientem Oborové zdravotní pojišťovny. Našim klientům ale za zapojení do soutěže nabízíme příjemné výhody, protože je odměníme bonusovými body do Vitakonta, za které mohou čerpat příspěvky na preventivní programy. To je navíc s námi úplně jednoduché – stačí v mobilu vyfotit účtenku třeba za vstupenku do bazénu a odeslat ji v aplikaci VITAKARTA do OZP. Za pár dní mají klienti peníze zpátky na účtu,“ říká Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru OZP.


Zdroj: Mario Böhme, Oborová zdravotní pojišťovna


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy