Cheb: Na nádraží budou i eskalátory

Město Cheb má pro všechny cestující, kteří do Chebu přijíždějí vlakem, velmi dobrou zprávu. Týká se probíhající celkové modernizace chebské železniční stanice za více než půl miliardy korun.

dezinfekce

S investorem, Správou železniční dopravní cesty (SŽDC), se starostovi podařilo domluvit, že součástí úprav bude také vybudování eskalátorů, lidově řečeno jezdicích schodů, se kterými se původně nepočítalo. Přístup z podchodu na jednotlivá nástupiště bude díky tomu daleko komfortnější a chebská železniční stanice se o další krok přiblíží představě moderního nádraží 21. století.

"Podle původního návrhu mělo být bezbariérové propojení na nástupiště zajištěno jen novými výtahy. To jsem samozřejmě uvítal, protože vozíčkáři, lidé s pohybovým omezením nebo rodiče s kočárky se bezproblémově dostanou z nádražní haly k vlaku a opačně. Hned mne ale napadlo, že ještě lepší by bylo, aby tam kromě výtahů byly i eskalátory a lidé se nemuseli do schodů tahat s těžkými kufry a taškami. Narozdíl od mých předchůdců jsem si řekl, že třeba není ještě všechno ztraceno a projekt by se dal možná upravit. Následovala korespondence a série jednání se zástupci SŽDC a výsledek je takový, že eskalátory budou! Opět se ukázalo, že když se chce, tak žádný nápad není předem ztracený. Už se pracuje na změně projektu a eskalátory by měly být v provozu během příštího roku," uvedl starosta Zdeněk Hrkal.

"Rád bych poděkoval představitelům SŽDC za velikou vstřícnost. Poděkování patří také hejtmance našeho kraje Janě Mračkové Vildumetzové, která snahu města Cheb významně podpořila," dodal.

"A skončím opět dobrou zprávou. Právě probíhající modernizací kolejišť, nástupišť a přístupu k nim by úpravy chebského nádraží skončit neměly. SŽDC má v plánu také rekonstrukci hlavní nádražní budovy. Stát má okolo 100 milionů korun a počítá se s ní přibližně za tři roky. Pak už by naše nádraží mělo vypadat tak, jak se na hlavní železniční uzel Karlovarského kraje sluší," uzavírá starosta.

Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy