Cheb: Na gymnáziu proběhlo krajské kolo Prezentiády

Středoškoláci i studenti základních škol z Karlovarského kraje se sešli v Chebu, aby si vyzkoušeli prezentovat před větším publikem, a zároveň se přijeli poprat o titul Karlovarského mistra v prezentování. Tituly v obou kategoriích si odnesli studenti z Gymnázia a střední odborné školy Chodov.

dezinfekce

Turnaj se konal 10.4. poprvé na Gymnáziu v Chebu. Na turnaj dorazilo 8 týmů ze středních škol a 2 týmy ze škol základních. Začalo se základními školami, tým Elitní poštovní v krátké prezentaci ukázal svého legorobota. Naopak Týpci zasvětili do tématu Technologie nás sbližují a poukázali na to, že náš čas na sociálních sítí nemusí znamenat nutně sblížení. Týpci zvládli svoji prezentaci na jedničku, určitě by se vytáhli i na mnohé středoškoláky, a tak získali první místo a zajistili si cestu do Brna. Ale nebylo to zadarmo! Jeden ze členů týmu nám svěřil, že příprava jim zabrala celý měsíc.

Kategorie středních škol už byla nabitější, o výhru soutěžilo 8 týmů ze 4 různých škol. První tým vylosovala porota a los padl na Las Chicas. Dívky nám představily problém komunikace v rodině. Tým Los Nevimos představil publiku počítač a internet jako drogu.

Následovala nejhezčí prezentace dne, děvčata z týmu No ty káčo pověděly pohádku o princezně, která od rodičů neslyšela o špatných věcech ve světě. Holky byly velice příjemné a měly téměř bezchybnou prezentaci. Snad to nejlepší předvedou i v Brně.

Tým Kuřecí melouni ukázal svou představu o počítačových hrách a závislostí na nich. Ajťáci Auťáci pobavili svými dvojsmyslnými nápady. (Do teď nikdo neví, jak mysleli téma: „Kdy ho vytáhnout včas“. Tvrdili, že jde o vytažení krocana z trouby, ale málokdo jim to věřil :-))

Další prezentaci měl tým Opticus, který opět narazil na téma závislosti na technologiích. Další závislost se prezentovala v podobě hudby, a za to je třeba poděkovat týmu Hatens, který účastníkům vryl do paměti důležitou větu: „Slyšíme dříve, než vidíme“. Přítomní se tak např.  dozvěděli, že popová hudba je tak oblíbená, protože má stejné tempo jako srdce.

Celé klání zakončil tým Rotačáci, kteří pověděli o příběh o tom, jak se akustický provázek vyvinul až v Rotačák, kterého pak hledala zamilovaná Rotačice.

Prezentace byly výborné a byl zážitek je poslouchat a pozorovat. Vítěz ale může být jen jeden. Ovšem chebský turnaj byl tak výjimečný, že ocenil vítěze dva. Týpci vyhráli v kategorii základních škol a tým No ty káčo vyhrál v kategorii středních škol.


1. Týpci (Gymnázium a střední odborná škola Chodov) ve složení: Radek Hegenbart, Jaromír Péc, Matěj Brož
2. Elita poštovní (ZŠ Karlovy Vary) ve složení: Michaela Kroniková, Bonifác Theodor Holubec, Ondřej Bílý


1. No ty káčo! (Gymnázium a střední odborná škola Chodov) ve složení: Anežka Štulíková, Barbora Fenclová, Jitka Gregorová
2. Las Chicas (Svobodná chebská škola, ZŠ a gymnázium s.r.o.) ve složení: Natálie Šnajdrová, Eva Plášilová, Veronika Velebová
3. Rotačáci (ntegrovaná SŠ technická a ekonomická Sokolov) ve složení: Josef Šimek, Miroslav Fáč, Dominik Bouda


Zdroj: Anna Švaňhalová, členka PR a marketingového oddělení Student Cyber Games, z. s.  

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy