Cheb: Na cyklojízdu do Brna vyrazilo 50 účastníků (TV Západ)

V sobotu 19. května odstartovala týdenní cyklojízda směr Brno. Pět desítek účastníků akce pořádané Nadací Partnerství si připomnělo si stoleté výročí založení republiky a na cestu vyrazilo po stezce Eurovelo 4.

dezinfekce

„Což je dálková evropská trasa, která prochází Chebem, Karlovarským krajem, je tady perfektně značena a s kolegy z Karlovarského kraje a z obcí dnes slavnostně jízdu startujeme. Takovým podtématem jsou stromy svobody, což jsou stromy, které se sázely v roce 1918 až 1919 při příležitosti vzniku Československa. Po sto letech děláme kampaň, aby se stromy udržovaly a aby se vysadilo 2018, po sto letech, podobných stromů,“ přiblížil smysl akce Daniel Mourek z pořádající Nadace Partnerství.

Kromě účastníků z regionu vyjeli na trať i cyklisté ze Slovenska, Rakouska a Německa. Akce nese název Týden na kolech.

„Je to 15. ročník. Každý rok jedeme týden na kole, projíždíme jednu z dálkových cyklotras, která prochází Českou republikou. Chceme ukázat lidem, že na kole se dají jezdit i delší etapy, 80 až 100 km jezdíme v průměru a že Česká republika má spoustu věcí, co nabídnout,“ doplnil Mourek. 

Cyklistům přišli popřát šťastnou jízdu i zástupci města v čele s místostarostkou Evou Hornou, která jízdu společně odstartovala.

Účastníci si v Chebu projeli centrem, prohlédli si okolí hradu i oba břehy řeky Ohře. 

„Jedeme přes Kynšperk na Sokolov. Podíváme se k jezeru Medard, kde je vysázena Alej přátelství – 100 stromů. Takže tam se určitě podíváme. Do Lokte se pojedeme podívat a skončíme ve Svatošských skalách,“ popsal trasu Mourek.

Cyklisté získali při startu pamětní reflexní plakety a pásky. Také trička od Karlovarského kraje a cyklistickou mapu našeho regionu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy