Cheb: Na bavorské straně chystají výstavbu průmyslové zóny

Výjezdní zasedání zástupců hospodářské komory Regensburg se konalo v Chebu, tématem setkání byla průmyslová zóna.

dezinfekce

Ve středu 27. září 2017 navštívili v rámci výjezdního grémia zástupci hospodářské komory Regensburg naše město. Cílem setkání s vedením města byla tématika Chebské průmyslové zóny. Delegaci na městském úřadě přijal starosta Antonín Jalovec společně s vedoucím majetkoprávního odboru Vlastimilem Habětínkem.

Přibližně ve dvouhodinovém setkání se hovořilo o vzniku, vývoji, současnosti i budoucnosti Chebské průmyslové zóny.

„Německá strana má v plánu výstavbu průmyslového parku v blízkosti města Wiesau. Zástupci bavorské hospodářské komory přijeli s mnoha otázkami ohledně investičního záměru výstavby podobného průmyslového parku na německé straně. Vzhledem k tomu, že město Cheb má již dlouhodobé zkušenosti s takto rozsáhlým podnikem, který začal v Chebu již v roce 2002, mohli jsme společně s vedoucím majetkoprávního odboru Ing. Vlastimilem Habětínkem opravdu výstižně na dotazy německých kolegů odpovídat,“ sdělil starosta Jalovec.

V první etapě Chebské průmyslové zóny dnes působí 14 malých i středních firem, ve kterých je zaměstnána více jak tisícovka zaměstnanců. Vzhledem k rozvoji některých stávajících podniků se poptávka po zaměstnancích zvyšuje. Již nyní město ve spolupráci s Karlovarským krajem pracuje na přípravě druhé etapy výstavby průmyslové zóny.

Chebský průmyslový park je nejlepší ve střední Evropě. Takové je rozhodnutí řady expertů, kteří srovnávali průmyslové parky napříč zejména střední Evropou v rámci soutěže CIJ Awards 2017. Pozici nejlepšího parku získal Cheb díky investicím finanční skupiny Accolade do nájemních industriálních budov pro společnosti DHL, BWI a Tchibo. Žádný jiný park nebyl v uplynulém období výkonnější.

O tom, že město Cheb má nejlepší průmyslovou zónu střední Evropy jsme vás informovali zde.

„V rámci společné diskuse jsme narazili i na témata jako je odliv pracovních sil do vnitrozemí nebo do blízkých německých firem. Asi společným problémem na obou stranách hranice je jazyková bariéra, která je pořád jakýmsi handicapem pro získávání odborných pracovních míst. A jako největší a zásadní problém jsou německé mzdy, kterým nejsme schopni zatím konkurovat,“ doplnil starosta.

Po ukončení setkání se delegace v doprovodu starosty odjela podívat do areálu průmyslového parku.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy