Cheb: Na Avon pochodu se vybralo více než 37 tisíc korun (TV Západ)

Třetí ročník Avon pochodu se uskutečnil v neděli 10. září v Chebu. Jedná se o charitativní akci, které se účastní miliony lidí ve více než 58 zemích světa na důkaz podpory ženám s rakovinou prsu.

dezinfekce

„Účast byla okolo tisíce lidí. Samozřejmě ze začátku bylo počasí nehezké – mžilo. Jakmile ale začali lidé po té deváté hodině chodit, počasí se umoudřilo, vědělo, že je to velice dobrá akce ku prospěchu žen a vůbec ku prospěchu společnosti. Takže i počasí nám přálo a celá akce se vydařila,“ zhodnotil v nadsázce průběh místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Za účasti představitelů města a ministra Dana Ťoka se vydal průvod, ve kterém byla výrazně zastoupena růžová barva, na procházku městem. Spolu s ním šly také mažoretky a vyhrával Městský dechový orchestr.

„Pochod prošel kouskem města, jako v minulých letech neskončil na Krajince, ale skončil opět na náměstí, protože na náměstí byly stánky, a nakonec i koncert. Účelem celé akce bylo vybrat finanční prostředky v boji proti rakovině prsu. Což je, jak jsem říkal před chvíli, velmi důležitá záležitost. Jsem přesvědčen o tom, že to zachrání spoustu životů,“ dodal Hrkal.

V Chebu se letos vybralo 37.282 korun za zakoupené předměty u stánku. V regionu se pochod šel ještě ve městě Ostrov.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy