Cheb: Městský showband se před odletem do USA předvedl v hale (TV Západ)

Chebský Městský dechový orchestr v těchto dnech postupně odlétá do slunné Kalifornie, konkrétně do Palm Springs. Zúčastní se zde světové soutěže showbandů.

dezinfekce

„Je to světová soutěž pořádaná asociací World Association of Marching Show Bands. My jsme na ní už byli v Malajsii, v Kanadě, v Itálii či v Německu. Jedeme už po páté na tuto velkou soutěž. Ale tato je vzhledem k vzdálenosti a teritoriu v Kalifornii, v Americe pro nás „Top“. Až na tu dlouhou cestu tedy. To je masakr. Ale co se dá dělat,“ přiblížil dirigent orchestr Jiří Smitek.

Před soutěží uspořádal orchestr veřejnou zkoušku v chebské hale kam dorazila velmi slušná návštěva. Ve vyhřáté hale mohli hudebníci a mažoretky naplno rozjet svůj program, který již několik měsíců nacvičují.

„Hlavně kvůli počasí jsme nemohli zkoušet venku. To je prostě takový problém. Všechny tělocvičné haly jsou obsazeny a my potřebujeme opravdu velký prostor. Tzn. sportovní hala tady, ve Františkových Lázních – tam je nyní nová velká hala, tak tam jsme zkoušeli a na šesté Základní škole u pana ředitele Tomáše taky. Ten nám poskytl prostor, zaplať pán bůh za to. Jinak venku se zkoušet nedá. Ještě navíc už je chladno a aby nám někdo nenastydl, je tam víc faktorů,“ popsal dirigent.

I přes nevyhovující akustiku haly se vystoupení setkalo s vřelým přijetím a došlo i na poděkování všem, kteří umožnili splněný sen uskutečnit. Město poskytlo výjimečnou částku 1 milion korun, 200 tisíc přidal kraj, mimořádně přispělo i Ministerstvo kultury 400 tisíci. Zbytek do 3 milionů vybrali účastníci mezi sebou a pomohli i sponzoři.

„Je to Kalifornie, je to drahý stát. Ale je tam moc pěkný doprovodný program, krom tedy soutěže. Za tu svoji píli a práci budou určitě všichni odměněni, protože budeme bydlet v Beverly Hills, v hotelu Hilton naproti hollywoodským studiím, kde se nám plánují jeden celý den věnovat. Takže to určitě bude zajímavé pro všechny,“ dodal Smitek.

Soubor čítající 66 soutěžících a čtyři osoby v doprovodu se musel rozdělit na tři skupiny. Ze soutěže bude orchestr opět zveřejňovat informace z cesty. Sledujte naše stránky www.regionzapad.cz.

Stránky souboru - https://www.facebook.com/mdocheb/

Stránky soutěže - https://wamsb.org/usa/


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 25.11.2017 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy