Cheb: Městský dechový orchestr představil unikátní program (TV Západ)

Tradiční vánoční koncert Městského dechového orchestru Cheb se letos konal v sobotu 14. prosince od 15 hodin. A jako vždy se setkal s velkým zájmem veřejnosti. Plný sál se ve více než dvouhodinovém programu dočkal řady zajímavých momentů. Hned v úvodu orchestr pod vedením Jiřího Smitka vystřihl trojici skladeb, které připomněly jeho podzimní týdenní zájezd ve Španělsku spolu s taneční skupinou, kterou vede Jaroslava Havlíčková. Skladbu ve stylu pasodoble Eviva Espagna od Lea Caertse, slavnou Bar

dezinfekce

V pauze mezi písněmi se mohli návštěvníci dozvědět novinky ze života orchestru, jeho zájezdů a nechybělo poděkování městu za dlouhodobou finanční podporu tělesa. 

Ve čtrnácti skladbách v playlistu, včetně několika přídavků, se pak střídaly skladby českých autorů, muzikálové i filmové melodie, ale také klasika od Leonarda Cohena či rockových Deep Purple. 

Vedle orchestru vystoupili také zpěváci – otec a syn František a Radim Ešlerovi a Alexandra Benešová z Aše.

V jedné ze skladeb předvedl své umění vynikající žonglér René Strmeň. Dlouholetý žák Jiří Smitka nyní žije v Brně a chebskému publiku ukázal své profesionální umění. 

Ve foyer Kulturního centra Svoboda, kde se akce konala, měl svůj prodejní stánek chebský Hospic sv. Jiří. 

V příštím roce oslaví festival dechových orchestrů FIJO jubileum 50. let od prvního ročníku. Chystá se výstava v Retromuzeu v Chebu. Orchestr by rád shromáždil co nejvíce archivních materiálů a tak vyzval  fanoušky, aby přispěli svými artefakty. 

Publikum si svým potleskem vynutilo několik přídavků. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy