Cheb: Město zveřejní na webu stav všech stromů (TV Západ)

Do konce března, tedy konce vegetačního klidu, musí být ukončeno kácení dřevin na území města Chebu. Veřejnost se na sociálních sítích pozastavovala nad kácením na sídlišti Skalka a Spáleniště, ale také na jiných místech.

dezinfekce

Vedení města na tiskové konferenci představilo harmonogram prací a vysvětlilo mechanismus, jak se o povolení žádá. 

„My jsme právě na výzvy občanů přistoupili k tomu, že jsme zveřejnili další harmonogram kácení po zbytek sezóny, kdy se ještě kácet smí. Dnes jsme s odborem Správy majetku dojednali, že by pro občany zřídili v blízké budoucnosti přístup na specializovaný web, kde jsou k dispozici údaje o zdravotním stavu všech stromů a posudky jejich stavu, aby se mohli přesvědčit, že skutečně nekácíme zdravé stromy, ale kácíme stromy, které jsou nebezpečné,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec.

Město navíc bojuje s kůrovcem nejen ve svých lesích, ale i v intravilánu obce. 

„Velkým problémem, přímo na území města, i když to občany asi překvapí, je kalamita kůrovce – lýkožrouta, která se nám šíří od nádraží, kde to zřejmě souvisí s převáženým dřevem, přes park v Riegerových sadech, kde už muselo být pokáceno několik jehličnanů. Bohužel to zasahuje i lokalitu u nádraží u kruhové objezdu nebo např. v mateřské školce v ulici Bezručova, kde několik smrků už padlo a bohužel další budou následovat,“ komentoval situaci starosta Jalovec.

Město také zdůraznilo, že za každý poražený strom se realizuje náhradní výsadba. Kácení probíhá i na místech, kde se připravuje rekonstrukce. Jedná se například o ulici V Zahradách na Spáleništi. Zde se dokonce upravil projekt, aby zůstala zachována vzrostlá sakura. Zároveň se zvažuje dosazení několika dalších, aby obyvatelé nemuseli čekat na dorůstání nově vysazených stromů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy