Cheb: Město zvažuje výstavbu nového bazénu (TV Západ)

V chebském plaveckém bazénu na 6. základní škole se v uplynulých dnech instalovaly bezpečnostní sítě pod stropem. Opravy probíhaly ve večerních hodinách, aby nenarušily provoz zařízení.

dezinfekce

„Investovali jsme přes 300 tisíc korun do zabezpečovací sítě, která nově kryje strop bazénu. Hrozilo, že některé desky, které tam jsou desítky let, se začínají odlupovat od původní konstrukce – sice k žádnému pádu ještě nedošlo, ale abychom plavce a návštěvníky bazénu ochránili, tak jsme preventivně k tomuto opatření přistoupili,“ potvrdil informace starosta Chebu Antonín Jalovec.

Letitý krytý plavecký bazén s délkou vany 25 metrů již dožívá a město zvažuje, že postaví nový. 

„Další investice do něj omezíme na minimum s tím, že výhledově budeme intenzivně pracovat na výstavbě nového bazénu. V současnosti jsme ve fázi hledání lokality, protože bazén zabere poměrně hodně místa, zvlášť když k tomu připočítáte parkovací plochy atd., tak vhodných míst v Chebu není příliš mnoho. Jednáme se Státním pozemkovým úřadem o převzetí, eventuálně odkoupení plochy vedle stadionu Lokomotivy, kde je bývalé škvárové hřiště – tam by se bazén dal umístit. Dokonce v souvislosti s tím, že stav zimního stadionu z hlediska podzemní vody není úplně uspokojivý, tak se nabízí i případná varianta, zvážit i výstavbu kombinace bazénu a zimního stadionu v této lokalitě, ale to je stále ještě ve stádiu úvah. Potřebujeme k tomu znát přesnou cenu příp. opatření k zabezpečení stávajícího zimního stadionu,“ upozornil na skutečnosti Jalovec.

S běžnou údržbou by bazén měl ještě nějakou dobu vydržet. U zimního stadionu si nechalo město zpracovat varianty oprav, které by zajistily odizolování vody, která se zde hromadí.

„Na základě hydrologických sondáží a průzkumu byly zpracovány návrhy, opatření, která si ve vedení probereme, příp. pak v dalších orgánech města a zvážíme z hlediska pravděpodobnosti, účinnosti a vynaložených prostředků, zda je to adekvátní nebo ne,“ dodal starosta Antonín Jalovec.

Pro případné spojení plaveckého bazénu a zimního stadionu hovoří především možnost ohřevu vody zbytkovým teplem, které vzniká při tvorbě ledu. Moderní zařízení by navíc měla výrazně ušetřit v dalších provozních nákladech. Vše je ale ve fázi úvah a očekává se důkladný rozbor možností.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy