Cheb: Město zavádí motivační příspěvek pro učitele

Cheb zavádí motivační příspěvek ve výši 100 tisíc korun pro učitele, kteří nastoupí do městem zřizovaných základních škol. Důvodem jsou stárnoucí pedagogické sbory, kdy se průměrný věk učitele pohybuje už kolem hranice 50 let.

dezinfekce

Z nedávno provedené analýzy navíc vyplynulo, že v příštích pěti letech by do důchodu mělo odejít až 35 pedagogů. Podle vedení města není možné tak vysoký úbytek řešit pouze individuální snahou jednotlivých ředitelů škol. Pokud by se za odcházející učitele nepodařilo najít náhradu, mohlo by na chebských základkách dojít k vážné personální krizi.

Podmínkou pro získání motivačního příspěvku je to, že nastupující učitel nebyl v posledních pěti letech zaměstnán na škole zřizované městem Cheb. Prostředky budou vyplaceny po odpracování tří měsíců. Pedagog se navíc musí zavázat, že na škole zůstane minimálně pět let. Pokud by odešel dříve, bude muset alikvotní část příspěvku vrátit.

Vedle nově zavedeného motivačního příspěvku nabízí město novým pedagogům i další benefity. Podobně jako třeba i lékaři nebo zdravotní sestry mohou také přednostně získat městský byt, za který navíc platí pouze základní sazbu nájemného.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy