Cheb: Město zavádí cenově výhodnou Senior dopravu

Od začátku května začne v Chebu zkušebně fungovat cenově výhodná doprava vozy taxislužby pro seniory a zdravotně postižené. Cesta na úřady či k lékaři je bude stát pouhých 20 korun.

dezinfekce

„Takzvanou Senior dopravu bude pro město zajišťovat pan Stredný, který v Chebu provozuje taxislužbu Hallo Taxi. Zkušební provoz bude probíhat od začátku května do konce září. Před uplynutím této doby vyhodnotíme, jaký je o novou službu zájem, a podle toho se rozhodneme, jestli pokračovat. Podle průzkumu, který jsme si udělali, by zájem měl být. S žádostí o zřízení této služby nás oslovili také členové chebského Klubu seniorů. Pro informaci ještě dodám, že v Chebu žije více než 6300 lidí ve věku od 65 let,“ uvedla místostarostka Eva Horná.

Službu budou moci vedle věkové skupiny 65+ využívat také držitelé průkazů ZTP a ZTP/P. Podmínkou je v obou případech trvalé bydliště v Chebu.

„Zájemci si budou muset na našem odboru sociálních věcí a zdravotnictví zařídit průkazku, ke které dostanou na každý měsíc kupon na maximálně deset jízd. Za jednu cestu zaplatí dvacetikorunu. Město bude dopravci doplácet za každou jízdu 30 korun,“ vysvětlila místostarostka.

Místa, na která se mohou senioři a zdravotně postižení nechat v rámci Senior dopravy odvézt, jsou přesně vymezena. Jedná se o úřady, ordinace lékařů, nemocnici, vlakové a autobusové nádraží, pošty, knihovnu, domovy pro seniory a domy s pečovatelskou službou nebo o chebskou budovu Fakulty ekonomické, kde probíhá výuka oblíbené Univerzity třetího věku.

„Senior dopravu si bude možné objednat od pondělí do pátku v době od 6.30 do 16 hodin na bezplatné telefonní lince 800 880 201. Ve většině měst, kde podobná služba funguje, je třeba si jízdu zarezervovat třeba s dvoudenním předstihem. V Chebu to nebude třeba, i když bude určitě dobré zavolat s určitým předstihem,“ dodala Eva Horná.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.04.2018 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy