Cheb: Město se přidalo k dalším v boji proti doplatkům (TV Západ)

Město Cheb signovalo společné prohlášení měst a obcí, které se týká jednotného postoje v oblasti sociálního vyloučení. Stalo se tak po jednání na kladenském magistrátu kde se řešilo opatření obecné povahy známé jako kauza doplatky na bydlení.

dezinfekce

„Toto jednání bylo na základě stížnosti některých senátorů k Ústavnímu soudu na zrušení doplatku na bydlení. Různě to zdůvodňovali. Měli jsme sezení v Kladně 16. května letošního roku. Setkání se zúčastnilo  více jak 13 obcí. Dohromady obce zastávají zájmy okolo 320 tisíc obyvatel. Jedná se o to, aby se nezrušil zákon o nemožnosti rozhodování doplatku na bydlení městy,“ informoval starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

V Chebu platí opatření obecné povahy na adresách Hálkova 28 a 30.

„Ta byla vytipovaná. Bylo zjištěno na základě odboru sociálního, že tam dochází k prohřeškům. Lokalita je tedy zahrnuta do opatření obecné povahy s tím, že od chvíle, kdy opatření vstoupilo v platnost, už není možné v této lokalitě přispívat na bydlení. Ve své podstatě je to omezení businessu – obchodu s chudobou.  To, co většina starostů českých měst kritizovala, kritizuje a k čemu vyhláška směřuje,“ doplnil Hrkal.

Od doby platnosti vyhlášky se v Chebu na dotčených adresách neobjevili žádní noví nájemci. Podepsáním memoranda se město Cheb zavázalo postupovat společně pro zachování současné možnosti regulace. K podpisu se připojilo například také město Sokolov. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy