Cheb: Město pořídilo pro občany další kompostéry

Dalších 500 kusů kvalitních zahradních kompostérů nakoupilo pro své občany město Cheb. Jejich pořízení stálo na základě výsledku výběrového řízení na dodavatele necelých 1,8 milionu korun. Přidělená dotace z Operačního programu Životní prostředí přitom pokryje 85 procent pořizovacích nákladů.

dezinfekce

„V roce 2017 jsme mezi Chebany rozdělili 700 kompostérů. Zájem byl ale i nadále, takže jsme teď nakoupili ještě dalších 500 kusů. Zase jde o prémiový typ kompostéru s objemem 1100 litrů, který by měl mít podle výrobce životnost aspoň 20 let,“ uvedl Martin Dvořák z odboru správy majetku.

Občané získají kompostéry opět zcela zdarma - nejprve do výpůjčky a následně do vlastnictví.

„Kompostéry si budou moci vyzvednout v areálu společnosti Chetes. Na rozdíl od roku 2017 je to tentokrát bez předchozí registrace. Kompostéry se budou vydávat pravidelně v pátek od 16 do 20 hodin a v sobotu a neděli od 10 do 18 hodin. Poprvé to bude v pátek 2. až neděli 4. srpna. Pokračovat se pak bude, dokud nebudou všechny vydány,“ upřesnil Martin Dvořák.

Občanům budou kompostéry předávány po vyplnění a podpisu Smlouvy o výpůjčce a následném darování. Do připravených smluv bude třeba doplnit jméno, příjmení a adresu trvalého bydliště a také adresu místa, kde bude kompostér umístěn. Když bude kompostér stát u domu, postačí adresa nemovitosti. V případě, že se jedná o chatu, zahrádku, je nutné znát číslo parcely a katastrálního území. S sebou si je třeba vzít občanský průkaz. Výpůjčka bude na dobu pěti let a poté kompostéry bezplatně přejdou do vlastnictví občanů.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy